Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wessanen neemt Zonnatura over van Numico

Datum nieuwsfeit: 09-02-2001
Bron: Wessanen NV
Zoek soortgelijke berichten
Wessanen NV


Amstelveen, 9 februari 2001
(08.30 uur)

De Concerndirectie van Koninklijke Wessanen nv deelt mee dat de verwachting is gewettigd dat overeenstemming wordt bereikt met Koninklijke Numico NV over de acquisitie van Zonnatura, gevestigd in Zoetermeer.

Zonnatura is het leidende merk in gezonde en natuurlijke voedingsmiddelen in Nederland. Het uitgebreide assortiment bevat ondermeer diverse kruidenthee ën,
rijstwafels, mueslis en mueslirepen en natuurlijke jam. De producten van Zonnatura zijn verkrijgbaar in vrijwel alle supermarkten in Nederland, alsmede in gespecialiseerde reformwinkels. Zonnatura heeft een omzet van NLG 45 miljoen.

Deze overname is een volgende stap in het beleid van Wessanen om zich verder te concentreren op natuurlijke voeding en specialiteiten voor de gezondheids- en kwaliteitsbewuste consument. Zonnatura biedt Wessanen een sterk merk met een grote bekendheid en een kwalitatief hoogwaardige uitstraling. Daarmee is het een uitstekende aanvulling op de bestaande merken en activiteiten van Tree of Life en Distriborg, Wessanen's grootste natural en specialty foodsbedrijven in respectievelijk de Verenigde Staten en Europa.

De overname zal in contanten worden voldaan en zal direct bijdragen aan de winst per aandeel voor afschrijving van goodwill.

Overeenkomstig de daarvoor geldende procedures zijn de betrokken werknemers, organen van vertegenwoordigend overleg en vakorganisaties van het voornemen tot deze transactie op de hoogte gesteld.

De overname zal worden aangemeld bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) in Den Haag.

Concerndirectie
Koninklijke Wessanen nv


Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie