Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Heijmans neemt Dirk Buyse grondwerken in BelgiË over

Datum nieuwsfeit: 09-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Heijmans N.V.
Zoek soortgelijke berichten
Heijmans N.V.


Recent nieuws

9 februari 2001
HEIJMANS NEEMT DIRK BUYSE GRONDWERKEN IN BELGIË OVER

ROSMALEN - Heijmans N.V. (bouw en aanverwante activiteiten) verwacht overeenstemming te bereiken over de overname van de Belgische onderneming Dirk Buyse Grondwerken NV. Het bedrijf, dat zal worden ondergebracht bij Van den Berg NV, verricht met name werkzaamheden op het gebied van ondergrondse leidingen voor onder meer telecommunicatie. Bij definitieve overeenstemming zal de transactie met terugwerkende kracht per 1 januari 2001 worden geëffectueerd. De overname wordt in contanten voldaan. De bijdrage aan de winst per aandeel van Heijmans over 2001 zal, gezien de omvang van de onderneming, bescheiden zijn.

Dirk Buyse Grondwerken NV verricht werkzaamheden voor ondergrondse nutsleidingen voor onder andere de distributie van gas, water en elektriciteit en kabels voor telecommunicatie. Dit gebeurt onder meer door middel van ondergronds gestuurde boringen. Het bedrijf is voornamelijk werkzaam in de provincie West Vlaanderen. Opdrachtgevers zijn de grote Belgische nutsbedrijven (Electrabel, Belgacom en W.V.E.M.). Dirk Buyse Grondwerken realiseerde over 2000 een omzet van circa EUR 3,7 miljoen en heeft ruim 40 medewerkers. De winstgevendheid van het bedrijf ligt boven het Heijmans gemiddelde.

De voorgenomen overname past in de strategie de positie van Heijmans International op de Belgische markt te versterken. De activiteiten van Dirk Buyse sluiten goed aan op die van Van den Berg NV, dat in West Vlaanderen nog nauwelijks actief is.

Voor meer informatie:
Heijmans N.V.
A.H.M. van Lith
Secretaris raad van bestuur
tel: (073) 528 92 32
e-mail: (flith@heijmans.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie