Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voorlopige jaarcijfers 2000 Fugro NV

Datum nieuwsfeit: 09-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Fugro N.V
Zoek soortgelijke berichten

Fugro N.V

Recordjaar voor Fugro met winststijging van 13%

Onder voorbehoud van goedkeuring door de accountant verwacht Fugro N.V. over het financiële jaar 2000 een winst van f 101,4 miljoen (euro 46,0 miljoen, 1999: f 89,7 miljoen, euro 40,7 miljoen) over een omzet van ongeveer f 1,57 miljard (euro 716 miljoen, 1999: f 1,2 miljard, euro 547 miljoen). De winst per aandeel stijgt hierdoor naar f 8,07 (euro 3,66, 1999: f 7,27, euro 3,30). Het resultaat is beter dan de in november 2000 uitgesproken verwachting, vooral dankzij gunstige weersomstandigheden die het werken tot het eind van het jaar mogelijk maakten.

Na een zwakke start namen in de tweede helft van het jaar de olie- en gasactiviteiten sterk toe met als gevolg een sterke bezettingsgraad en hoge omzet in de meeste hieraan gerelateerde werkzaamheden. Tegen het einde van het jaar werd ook een bescheiden toename in de verkoop van seismische data zichtbaar. De resultaten van de overige activiteiten binnen de groep verbeterden in overeenstemming met de verwachtingen.

De toename van de omzet met 30% ten opzichte van 1999 was voornamelijk het gevolg van de volledige integratie van de geofysische activiteiten vanuit de lucht, waarvoor de acquisities eind 1999 en in de loop van 2000 plaatsvonden. Ook van invloed waren de effecten van verschillen in wisselkoersen, het beginnende herstel van de investeringen door de olie- en gasindustrie in de tweede helft van het jaar en de voortdurende sterke vraag vanuit de markt voor onderzeese kabels en infrastructuur op het land.

Het orderboek, bestaande uit vaste en zeer waarschijnlijke orders, is aan het begin van 2001 substantieel beter dan bij de start van 2000. De hoge olieprijs maakt verdere stijging van de investeringen door olie- en gasmarkt in nieuwe (diepwater-) velden zeer waarschijnlijk, zoals uit recente aankondigingen blijkt. De verwachting voor het gehele jaar 2001 zal zoals gebruikelijk bij de presentatie van de halfjaarcijfers worden gegeven.

Het jaarverslag en de jaarrekening worden op 16 maart 2001 gepubliceerd. Op deze datum wordt verdere informatie verschaft door publicatie van een persbericht en middels een persconferentie en een analistenbijeenkomst.More information
Author Fugro N.V.
E-mail (holding@fugro.nl)
Fugro N.V.
Leidschendam
www.fugro.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie