Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Statenvragen D66 N-Holland over bedreigde grutto's

Datum nieuwsfeit: 09-02-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Schoorl 9-2-2001

Aan de voorzitter van
Provinciale Staten van
Noord-Holland

De grutto wordt met ondergang bedreigd. Hun aantal is dramatisch teruggelopen tot over de wereld zo'n 100.000 exemplaren. Van de in Nederland broedende grutto's strijkt 25 % in Noord-Holland neer, waarvan de helft in Noord-Hollands midden.

Onder aanvoering van 'Vogelbescherming' Nederland hebben weidevogelbeschermers een dringend appèl gedaan op overheden, terreinbeheerders, de landbouw en vrijwilligers om dringend maatregelen te treffen. "Een gebiedsgerichte samenwerking is noodzakelijk met Natuurbeschermingsorganisaties, vrijwilligers en overheid", aldus 'Vogelbescherming' Speciaal de provincie Noord-Holland heeft een internationale verantwoordelijkheid voor de bescherming en het behoud van de grutto als ernstig bedreigde diersoort, omdat er hier nog zoveel broeden.

Op grond van het reglement van orde van Provinciale Staten verzoeken ondergetekenden, Gerard Le Belle en Mimy Sluiter, de volgende vragen te beantwoorden:

Heeft u, wellicht via Landschapsbeheer Noord-Holland, al kennis genomen van deze noodkreet 'Help de grutto'?

Bent u bereid op deze noodkreet in te haken door zo snel mogelijk actie te ondernemen en in overleg met gemeenten, agrariers, terreinbeheerders en vogelwerkgroepen gebiedsgericht maatregelen te ontwikkelen?

"Het streven is gericht op een groei in de toekomst"' stelt 'Vogelbescherming' in een persbericht. "Daarvoor is nader onderzoek noodzakelijk". Bent u bereid het initiatief te nemen tot het houden van zo'n onderzoek en daarvoor, waar nodig, financiele middelen voor in te zetten?.

Hoogachtend

Gerard Le Belle

Mimy Sluiter

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie