Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: Monitoren van vegetatie natuurgebieden

Datum nieuwsfeit: 09-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Universiteit van Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van Amsterdam



UvA Agenda




Titel Monitoring of salt-marsh vegetation by sequential mapping
Datum vrijdag 09-02-2001
Tijd 10:00 uur

Promovendus J.A.M. Janssen

Promotors prof. dr. J. Sevink en prof dr. J P. Bakker (RUG)
De auteur gaat in op methoden om veranderingen in de vegetatie van natuurgebieden te monitoren. Hij doet dit met name door de vegetatie in achtereenvolgende jaren in kaart te brengen. Hij heeft een algemeen geldig raamwerk ontwikkeld om het schaalniveau van de kaart af te stemmen op de behoefte van natuurbeheerders. Ook gaat hij in op de betrouwbaarheid van de methode en worden de belangrijkste onbetrouwbaarheden die erin schuilen gekwantificeerd. Deze betrouwbaarheidsanalyse past de promovendus toe in case studies van kwelders op Ameland, waarin de vegetatieveranderingen tengevolge van bodemdalingen en nutriëntenophoping is beschreven. Het onderzoek sluit aan bij het bodemdalingsonderzoek op Ameland in verband met aardgaswinning. De discussie over de betrouwbaarheid van gegevens en de mate van voorspelbaarheid van vegetatieveranderingen speelt hierbij namelijk een rol.

Locatie

Aula van de UvA, Singel 411 (hoek Spui) te Amsterdam. De parkeermogelijkheden in de naaste omgeving zijn zeer beperkt. Vanaf het Centraal Station is de Aula te bereiken met tramlijnen 1, 2 en 5, halte Spui.

Toegang

Vrij

.. (webmaster@uva.nl)
Bron: UvA Agenda

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie