Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Samenwerkingsakkoord e-government in Vlaanderen

Datum nieuwsfeit: 09-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Vlaamse regering

PERSMEDEDELING VAN DE VLAAMSE REGERING

VERGADERING VAN 9 FEBRUARI 2001

Samenwerkingsakkoord e-government

Op voorstel van de minister-president Patrick Dewael en de Vlaamse ministers Dirk Van Mechelen en Johan Sauwens keurde de Vlaamse regering vandaag de tekst goed van een samenwerkingsakkoord tussen de federale staat en de gemeenschappen en de gewesten betreffende een gemeenschappelijk e-Government-platform, mits nog een aantal aanpassingen doorgevoerd worden.

De voorgestelde aanpassingen hebben een dubbel doel. Enerzijds om vanuit de meest gebruiks- en klantvriendelijke benadering een maximale toegankelijkheid en uitwisselbaarheid te garanderen van de elektronische gegevens die door alle genoemde overheden worden aangeboden. Anderzijds om te voorzien in een voldoende grote herkenbaarheid van de overheden die de informatie via het gemeenschappelijke e- governmentplatform aanbieden.

De Vlaamse overheid zelf zal op 1 juli 2001 klaar zijn met haar eigen portaalsite, die vervolgens aan het gemeenschappelijk platform wordt gekoppeld. Het gemeenschappelijke platform zal vervolgens thematisch kunnen worden bevraagd, doorheen de door alle overheden aangeboden informatie.

De Vlaamse regering heeft de minister-president gemachtigd om over de gewenste aanpassingen in het samenwerkingsakkoord met de andere betrokken overheden te onderhandelen.

persinfo : Koen Jongbloet, woordvoerder van minister Sauwens - tel. (02) 553 23 11
e-mail: (persdienst.sauwens@vlaanderen.be)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie