Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

NIZW-video over een speeltuin in Amsterdam

Datum nieuwsfeit: 09-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn

Persberichten :

NIZW-video over een speeltuin in Amsterdam

Een schommel in de woestijn

9 februari 2001

Bij het Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn / NIZW is de video Een schommel in de woestijn verschenen. De documentaire gaat over het belang van een speeltuin in de grote stad.

In de grote stad is er voor kinderen vaak weinig ruimte rond hun huis waar ze veilig kunnen spelen. De elfjarige Mohammed is daarom blij dat hij na schooltijd bij `Nico´ kan spelen, de speeltuin bij het huizenblok waar hij woont. Eigenlijk heet de speeltuin Gerardus Majella, maar voor de kinderen is het `Nico´, naar de beheerder en centrale figuur. Al ruim twintig jaar werkt hij in deze speeltuin. En passant draagt hij een steentje bij aan de opvoeding. Nico leert de kinderen met elkaar om te gaan, respect voor elkaar te hebben en conflicten te hanteren. Velen van hen pikken hier hun eerste woordjes Nederlands op. Het is een speelplek waar kinderen onbekommerd kunnen spelen.

Afgebroken
De speeltuin werd anderhalf jaar geleden, op last van de gemeente, van de ene op de andere dag afgebroken. De oude toestellen voldeden niet meer aan de nieuwe normen. Een nieuw plan was er niet. De lege speeltuin bleef nog een half jaar open, maar de kinderen bleven weg. Daarna werd hij gesloten voor driekwart jaar. Aanvankelijk mochten de kinderen meepraten over hun ideale nieuwe speeltuin. Heuse kinderparticipatie! Maar het speeltoestel dat door de kinderen was bedacht kwam er niet
Voorlichting
De videofilm is een hulpmiddel bij voorlichting aan ouders, bewonerscommissies, wijkraden, (buurt-) zelforganisaties en andere betrokkenen bij en geïnteresseerden in speelruimte- en veiligheidsbeleid. Ook bij de werving van vrijwilligers en bij (initiële) mbo- en hbo-opleidingen, zoals SPH, SKW, CMV, AW en Kinderopvang kan de film worden ingezet.

Bestellen
Een schommel in de woestijn. Documentaire over een bijzondere speeltuin in een multiculturele wijk is geproduceerd door Ruut Willems en kost f 49,50. ISBN 90-5050-875-8 en E 907. De video is te bestellen bij NIZW Uitgeverij, Postbus 19152, 3501 DD Utrecht, telefoon (030) 230 66 07, fax (030) 230 64 91, e-mail (bestel@nizw.nl).

Contact
Afdeling Verkoop, e-mail: (bestel@nizw.nl)

Laatste update: 9 februari 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie