Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vragenuurtje voor Tilburgse raadsleden

Datum nieuwsfeit: 09-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Tilburg
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Tilburg

12-01-2001

Vragenuurtje voor raadsleden

College gaat akkoord met voorstellen commissie Aarts

Het college van B&W stemt in met het voorstel van de commissie Aarts om tijdens de raadsvergaderingen tussen 18.00 uur en 19.00 uur een vragenuurtje te houden. Tijdens het vragenuurtje krijgen raadsleden de gelegenheid leden van b&w aan de tand te voelen over actuele onderwerpen. De burgemeester kan weigeren vragen in behandeling te nemen als de vraag gaat over een onderwerp waarover de raadscommissie binnen afzienbare tijd een advies zal uitbrengen. Ook zaken die nog onder de rechter zijn worden niet beantwoord
Raadslid en collegelid hebben elk drie minuten om een vraag te stellen, respectievelijk te beantwoorden. Andere raadsleden mogen interrupties houden.
Het college is van mening dat het vragenuurtje de controlerende taak van de raad versterkt. Het instellen van het vragenuurtje zal daarnaast bij raadsleden de drempel voor het stellen van vragen verlagen en kan een impuls zijn voor extra media-aandacht.

De commissie voor Algemene Beleidszaken en Strafverordening zal zich over dit voorstel buigen tijdens haar vergadering van 9 februari a.s. De raad zal hierover een besluit nemen op 19 februari a.s.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie