Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tennistalenten in actie tijdens kampioenschappen in Enschede

Datum nieuwsfeit: 09-02-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond
Postbus 107
1200 AC Hilversum
Tel: 035-6264100 Fax: 035-6240760
E-mail: (knltb@knltb.nl)
Homepage: www.knltb.nl

Amersfoort: 29 januari 2001

Tennistalenten in actie tijdens de AA-Drink Nationale Overdekte Jeugd Kampioenschappen in Enschede

Van 9 tot en met 11 februari worden in het tenniscentrum Enschede aan de Kotkampweg 65 de AA-Drink Nationale Overdekte Jeugd Kampioenschappen gespeeld. Door de beste 32 jongens en meisjes in de leeftijdscategorieën tot en met 14 en 16 jaar wordt er gestreden om de titel Nationaal Jeugd Kampioen 2001. De AA-Drink Nationale Overdekte Jeugd Kampioenschappen tot en met 18 jaar zullen van 16 tot en met 18 maart in Doorn worden gespeeld.

In de leeftijdscategorie tot en met 14 jaar zijn de beste 24 jongens en meisjes van de Asics jeugdranglijst rechtstreeks geplaatst voor het hoofdtoernooi, de overige acht hebben zich op 21 januari tijdens het kwalificatietoernooi geplaatst.

In de leeftijdscategorie tot en met 16 jaar geldt voor zowel de jongens als de meisjes dat de beste 32 spelers van de Asics Jeugdranglijst zich rechtstreeks hebben geplaatst. Tijdens de AA-Drink Nationale Overdekte Jeugd Kampioenschappen zijn punten te verdienen voor de Asics Jeugdranglijst.

De twee finalisten van vorig jaar in de categorie meisjes tot en met 14 jaar, Silvana Bauer en Pasquale Jansma, spelen dit jaar in de leeftijdscategorie tot en met 16 jaar. Sanne van den Biggelaar, de titelverdedigster in de categorie tot en met 16 jaar zal dit jaar haar titel verdedigen. Ook de titelverdediger in de categorie jongens tot en met 14 jaar, Bram ten Berge, speelt dit jaar in de leeftijdscategorie tot en met 16 jaar. In deze categorie zal echter een nieuwe winnaar komen, want beide finalisten van vorig jaar spelen dit jaar in de leeftijdscategorie tot en met 18 jaar.

Op vrijdag 9 februari worden de eerste wedstrijden om 9.00 uur gespeeld. Op de andere twee speeldagen beginnen de wedstrijden om 10.00 uur. De finales worden op zondag 11 februari gespeeld. De uitslagen van deze wedstrijden zijn ook te volgen op www.knltb.nl.

De AA-Drink Nationale Overdekte Jeugd Kampioenschappen zijn voor iedereen gratis toegankelijk.

Bezoek voor de deelnemerslijst www.knltb.nl


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie