Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Conferentie ICT en onderwijs in Den Haag

Datum nieuwsfeit: 09-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

institute of social studies

Persberichten >>

Conferentie ICT en onderwijs

Op vrijdag 9 februari 2001 vindt de Haagse conferentie voortgezet onderwijs met als thema 'ICT en Onderwijs' plaats. Tijdens deze conferentie staat de vraag centraal hoe het voortgezet onderwijs de voordelen van de Informatie Communicatie Technologie (ICT) maximaal kan benutten. Verder worden de gevolgen van de inzet van ICT voor de schoolorganisatie en het onderwijsleerproces toegelicht. Onderwerpen als Kennisnet en Haagse ontwikkelingen in het kader van Digitaal Leren komen ook aan bod.

Dagvoorzitter is Dr. J. E. Andriessen, voormalig minister van Economische Zaken. Onder de inleiders bevinden zich onder meer de Haagse wethouder P. Heijnen (Onderwijs) en de heer J. Wallage, burgemeester van Groningen. De conferentie is in het gebouw van het Institute of Social Studies aan de Kortenaerkade 12 in Den Haag. Het begint om 09.30 uur en duurt tot 15.00 uur.

Dat de ICT-ontwikkelingen in het onderwijs binnen het Haagse onderwijs serieus worden genomen is al eerder gebleken door het beschikbaar stellen van een budget van f 10 miljoen gulden door de raad in oktober 2000. De gemeente Den Haag zet door het geven van deze extra impuls in deze nieuwe technologie in het onderwijs, een belangrijke stap in de onderwijsvernieuwing. Het gaat daarbij om het ontwikkelen van nieuwe software, het aansluiten van alle Haagse scholen op het internet, het opzetten van een onderwijsportal en een gerichte beheersorganisatie. Zo is in november 2000 een Servicepunt (een ICT-loket voor het hele Haagse onderwijs) geopend .

Voor de ontwikkeling van de Haagse portal is inmiddels sprake van nauwe samenwerking tussen Digitaal Leren, het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Welzijn en Nl.tree. De bedoeling is de aansluitingen en de portal te realiseren binnen Kennisnet, een onderwijsnetwerk dat vanuit het ministerie is ontwikkeld. Voor de ontwikkeling van nieuwe software zijn inmiddels vanuit het onderwijsveld de nodige initiatieven genomen in de vorm van projecten, gecoördineerd en ondersteund vanuit Digitaal Leren.

last update: 7 februari 2001 ;pag.: 5817; auteur: 112 7 februari 2001 - pag. 5817 - 112

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie