Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Besluiten B&W Etten-Leur

Datum nieuwsfeit: 09-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Etten-Leur

Besluiten van het college van burgemeester en wethouders

Representatie

Wethouder mevr. M. Donders-De Leest verricht de prijsuitreiking van de duathlon, die op zondag 11 februari a.s. wordt gehouden in De Kogelvanger.

Gemeentelijke website

Burgemeester en wethouders hebben er kennis van genomen dat in de maand januari j.l. de internetsite van de gemeente Etten-Leur 3781 keer is geraadpleegd, hetgeen een nieuw record is.

Actualiserend bodemonderzoek Vosdonk-Noord

Burgemeester en wethouders hebben kennis genomen van het rapport over het actualiserend bodemonderzoek Vosdonk-Noord, dat de Grontmij. in opdracht van het provincie Noord-Brabant heeft uitgevoerd. Het rapport bevat geen nieuwe informatie, maar is een systematische weergave van de informatie die her en der verspreid al aanwezig was.
De onderzoeksresultaten moeten leiden tot een gezamenlijke aanpak van de bodemsanering door betrokken bedrijven en overheid. Daarbij moeten de verschillende saneringsactiviteiten binnen het gebied worden afgestemd en dient er overeenstemming te komen over de financiering. Binnenkort vindt er overleg plaats over de verdere aanpak van het project, waaraan ook de gemeente Etten-Leur deelneemt. Het college brengt het rapport ter kennis van de raadscommissie voor o.a. milieuzaken.

Subregiovisie zorg-wonen-welzijn

Burgemeester en wethouders hebben ingestemd met de subregiovisie zorg-wonen-welzijn van het Zorgnetwerk voor het gebied Etten-Leur/Zundert. De subregiovisie wordt ter kennis gebracht van de commissie Onderwijs. De subregiovisie wordt uitgewerkt in een actieprogramma.

Inburgeringscursussen

De kosten van inburgeringscursussen voor nieuwkomers in het vorige jaar hebben 476.223 gulden bedragen. Het budget dat het ministerie heeft toegekend bedroeg 228.179 gulden. Burgemeester en wethouders hebben besloten om het tekort te dekken uit WIW-gelden en uit de opgebouwde reserve.

Reconstructie buitengebied van West-Brabant

Burgemeester en wethouders hebben besloten om wethouder mevr. M. Donders- De Leest voor te dragen als lid van de in te stellen provinciale gebiedscommissie voor de reconstructie van het buitengebied van West-Brabant.
Overigens tekent het college bij de deelname aan weinig meerwaarde te zien in dit overleg, omdat er in het buitengebied van Etten-Leur geen bijzondere problematiek is die alleen via dit traject opgelost kan worden. Ook vinden B en W dat er niet of nauwelijks financiële middelen beschikbaar zijn voor de reconstructie van het buitengebied en achten zij het beter om de inspanningen meteen te richten op uitvoering van bestaand beleid in plaats van eerst gebiedsplannen op te stellen. Etten-Leur bericht aan het provinciebestuur desondanks niet afzijdig blijven en toch deel te nemen aan het overleg.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie