Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid

Datum nieuwsfeit: 09-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-02-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid, 09.50 uur
Aanrijding letsel

AMERSFOORT Op donderdag 8 februari, omstreeks elf uur in de ochtend, wilde een 66-jarige inwoonster van Amersfoort met haar auto wegrijden vanaf de Keesomstraat. Zij stond geparkeerd tussen twee auto`s en met haar auto raakte zij op een gegeven moment zowel bij het achteruitrijden en het vooruitrijden twee geparkeerde andere auto`s.

De vrouw raakte kennelijk in paniek en reed hierna achteruit tegen een boom en een paal en kwam vervolgens tegen een andere boom tot stilstand. De vrouw werd met vermoedelijk met een gebroken rib overgebracht naar het ziekenhuis. Alle betrokken voertuigen raakten fors beschadigd.

15 jarige op onverzekerde bromfiets

AMERSFOORT Surveillerende agenten zagen op donderdag 8 februari omstreeks tien voor vijf in de middag een jongen op een bromfiets rijden over de Laan van Duurzaamheid. De jongen werd staande gehouden en gecontroleerd. Tijdens de controle bleek de jongen, inwoner van Amersfoort, 15 jaar oud te zijn. Tevens bleek zijn bromfiets niet verzekerd. Tegen de jongen werd proces-verbaal opgemaakt.

Man onwel achter het stuur

HOOGLAND Op donderdag 8 februari, omstreeks zes uur in de middag, meldde een getuige dat hij achter een personenauto aanreed waarvan de bestuurder zich erg vreemd gedroeg. De getuige had het vermoeden dat de bestuurder gedronken had. De bestuurder negeerde rode lichten, reed over rotondes nagenoeg rechtdoor en reed zeer langzaam. Ook reed de bestuurder tegen de auto van de getuige aan.

Op de Zeldertsedreef kwam de bestuurder met zijn auto midden op de rotonde tot stilstand tegen een rioolbuis. Door de politie werd de bestuurder, een 75-jarige inwoner van Hoogland, aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De man was zeer verward maar had geen alcohol gebruikt.

Een arts onderzocht de man en constateerde dat de man mogelijk een hersenbloeding had gehad. De man werd voor nader onderzoek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

Onder invloed achter het stuur

AMERSFOORT Op vrijdag 9 februari, omstreeks kwart voor een in de nacht, zagen surveillerende agenten op de Laan naar Emiclaer, dat een bestuurder met zijn auto ineens keerde bij het zien van de politie. Door de politie werd de auto kort hierop staande gehouden. Bij de controle van de bestuurder bleek deze alcohol gedronken te hebben.

De man, een 37-jarige inwoner van Amersfoort, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waarbij de ademanalyse bleek dat hij 1,1 promille aan alcohol in het lichaam had. De verdachte kreeg een dagvaarding en een transactie van f 900,- uitgereikt. Tevens werd hem een rijverbod opgelegd van vier uur.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie