Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verspreiding brochure 'Zwanger: algemene informatie'

Datum nieuwsfeit: 09-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Brochure 'Zwanger: algemene informatie'

9 februari 2001

In februari 2001 ontvangen alle verloskundige praktijken, gynaecologenmaatschappen en praktizerende NHG-leden de brochure 'Zwanger; algemene informatie', inclusief een bestelkaart voor extra exemplaren. Deze brochure is ontwikkeld door de organisaties van gynaecologen (NVOG), verloskundigen (KNOV) en huisartsen (NHG). Doel van deze brochure is om eenduidige, wetenschappelijk verantwoorde, voorlichting aan zwangeren te bewerkstelligen door verloskundige hulpverleners.

De brochure is eenmalig in een oplage van 200.000 gedrukt. De folder bloedonderzoek bij zwangere vrouwen, uitgegeven door CVZ (voorheen Ziekenfondsraad), komt hiermee in de loop van 2001 te vervallen. De tekst van de brochure is te downloaden via onderstaande link (PDF-formaat).

Daarnaast heeft het NHG, mede op basis van de brochure, een serie van zeven patiëntenbrieven over zwangerschap ontwikkeld ter ondersteuning van de voorlichting tijdens het consult: Algemeen, Voeding tijdens de zwangerschap, Klachten tijdens de zwangerschap, Prenataal onderzoek, De bevalling, De moeder in de kraamtijd, Het kind in de kraamtijd. Deze brieven maken deel uit van de overzichtsmap en bijbehorende diskette van NHG-Patiëntenbrieven. Voor informatie over een abonnement op de NHG-Patiëntenbrieven kunt u contact opnemen met het NHG-bureau (tel: 030-2881700).


© copyright NHG 2001 home . index . email/adres . Artsennet

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie