Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SP evalueert glossy magazine 'PM' van provincie Utrecht

Datum nieuwsfeit: 09-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT SP statenfractie Utrecht

Utrecht, 9 februari 2001

Ongelezen magazine kost f 50 per stuk!

Het glossy magazine "PM" van de provincie Utrecht slaat geen deuk in een pakje boter. Dat concludeert de SP-fractie in Provinciale Staten Utrecht naar aanleiding van de evaluatie van het peperdure blad. PM wordt in een oplage van 1800 stuks gratis toegestuurd aan beleidsmakers bij overheden, bedrijfsleven en non-profit sector. Officiële doel is om het imago van de provincie bij de buitenwacht te versterken en een beeld te geven van het werk van deze dynamische bestuurslaag. Het kwartaalblad kostte de provincie afgelopen jaar f 360.000 (vijftig gulden per verspreid nummer. Dit is nog exclusief f 60.000 voor een evaluatie-onderzoek en de gemaakte uren van provinciale medewerkers.

Uit de evaluatie blijkt dat een aanzienlijk deel van degenen die op de verzendlijst staan (ruim 60%) het blad niet kent of ontvangt. De SP statenfractie deed zelf nog een eigen onderzoekje onder vijfentwintig organisaties die tot de doelgroep behoren. Niet één bleek de naam PM-magazine thuis te kunnen brengen.

De Socialistische Partij heeft vanaf de start van de uitgave in 1999 grote vraagtekens gezet bij het nut van PM. Het is peperduur en de inhoud is te breed en te weinig diepgravend om iets toe te voegen aan het bestaande overstelpende informatie-aanbod. Statenlid Paulus Jansen is er voorstander van om per direct met de uitgave te stoppen.

Het bespaarde geld kan dan gestoken worden in een ruimere verspreiding van het veel informatievere signaleringsmagazine Proviand en de verbetering van de provinciale Internetsite. Die site scoort op dit moment ver onder de maat en zou uitgebreid moeten worden met nuttige informatie voor inwoners en bedrijven. De SP denkt hierbij bijvoorbeeld aan bestemmingsplannen die in procedure zijn bij de Provinciale Planologische Commissie, of aangevraagde en verstrekte milieuvergunningen. Ook zou het geld zeer nuttig besteed kunnen worden aan de verbetering van de bereikbaarheid van de contactpersonen van provinciale diensten.

De statenfractie van de SP zal haar voorstellen nader toelichten tijdens de commissievergadering bestuur en middelen van 12 februari a.s..

Inlichtingen:

Paulus Jansen, tel.(06) 51844755.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie