Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gedeputeerde Verburg bezorgd over Corus Staal IJmuiden

Datum nieuwsfeit: 09-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Noord-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Noord-Holland

Persbericht, 9 februari 2001

CORUS
Gedeputeerde Bob Verburg, de IJmondcolleges, het college van Zaanstad, én het gewest IJmond maken zich zorgen over Corus Staal IJmuiden. In een persoonlijk onderhoud met directeur Henstra gisterenavond in het provinciehuis hebben zij hun bezorgdheid geuit over de benarde positie van het staalbedrijf en hem gevraagd wat de gevolgen van de massa-ontslagen kunnen zijn voor de vestiging van Corus in IJmuiden.

Aanleiding voor het onderhoud is de berichtgeving in de media over het massa-ontslag bij de Britse tak van Corus. "Alhoewel de positie van Corus in IJmuiden minder nijpend lijkt, is dat voor ons géén reden om achterover te leunen," aldus Verburg. Directeur Henstra erkende dat Corus Staal IJmuiden de afgelopen periode haar potentiële positie als topstaalproducent onvoldoende heeft waargemaakt. Maar met de maatregelen in het Verenigd Koninkrijk is volgens hem de positie van Corus in IJmuiden gewaarborgd. Hij zegde het gezelschap toe dat binnenkort in IJmuiden een belangrijk project start. "De performance van IJmuiden brengen we weer op topniveau na de afgelopen periode van tegenvallende prestaties," aldus Henstra.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie