Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Adviesraad ingesteld voor aanbesteding vervoer HSL-Zuid

Datum nieuwsfeit: 09-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Verkeer en Waterstaat
Zoek soortgelijke berichten
MINVENW

9 februari 2001

ADVIESRAAD VOOR AANBESTEDING VERVOER HSL-ZUID

Minister Netelenbos van Verkeer en Waterstaat en minister Zalm van Financiën hebben vandaag een onafhankelijke Adviesraad ingesteld, die advies zal uitbrengen over de aanbesteding van het vervoer over de HSL-Zuid.

De adviesraad staat onder leiding van de heer Scheepbouwer (voorzitter Raad van Bestuur van TPG). De overige leden zijn de heren Van Miert (voormalig Eurocommissaris en president van de Universiteit Nijenrode) en Hommen (executive vice-president en chief financial officer van Philips Electronics).

Het is de taak van de adviesraad toe te zien op het aanbestedingsproces en een oordeel te geven over de uiteindelijke selectie van de vervoerder voor de HSL-Zuid op basis van de prijs/kwaliteit verhouding in de uitgebrachte biedingen.

De adviesraad opereert onafhankelijk en brengt rechtstreeks advies uit aan de ministers van Verkeer en Waterstaat en Financiën.

De Staat zal eind 2001 een contract sluiten met een van de biedende partijen.reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie