Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Maarten Brabers nieuwe directeur-generaal Fiscale Zaken

Datum nieuwsfeit: 09-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Financiën
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Financien

Titel: MAARTEN BRABERS NIEUWE DIRECTEUR-GENERAAL FISCALE ZAKENPersberichtnr.


01/042


Den Haag

9 februari 2001

Maarten Brabers nieuwe directeur-generaal Fiscale Zaken

Vandaag is Maarten Brabers door de Ministerraad voorgedragen om benoemd te worden tot directeur-generaal Fiscale Zaken op het ministerie van Financiën. Brabers (52), directeur van Staatsbosbeheer, volgt daarmee Dirk Witteveen op, die eind vorig jaar is benoemd tot voorzitter van de Pensioen- en Verzekeringskamer.

Na zijn rechtenstudie aan de Rijksuniversiteit van Utrecht is Maarten Brabers in 1975 in dienst getreden bij het ministerie van Landbouw Natuurbeheer en Visserij. Daar was hij tot 1991 werkzaam op de directie Juridische en Bedrijfsorganisatorische Zaken, sinds 1987 als directeur. In 1993 nam hij als plaatsvervangend Secretaris-Generaal afscheid bij LNV om bij Staatsbosheer als directeur in dienst te treden. Onder zijn leiding is Staatsbosbeheer omgevormd tot een zelfstandig opererende overheidsorganisatie.

Bij LNV heeft Brabers zich laten kennen als een wetgevingsjurist, die goed ingevoerd is in Europese aangelegenheden. Binnen Staatsbosbeheer heeft hij zich als een modern manager laten gelden. Dat leverde hem een nominatie op voor de Overheidsmanager van 2000.

De benoeming van Brabers gaat op 1 maart in.

Brabers is gehuwd en heeft 2 kinderen.

Voor nadere informatie:

CDV Jeroen Sprenger, tel. 070 3428233

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie