Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: alcoholcontrole

Datum nieuwsfeit: 09-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 9-02-2001 Persberichten district Maastricht (H.P. 13.42) Vrijdag, 9 februari 2001

Maastricht, alcoholcontrole:
Op donderdagavond 8 februari en vrijdagmorgen 9 februari 2001 heeft op de Rijksweg en de Akersteenweg in Maastricht een alcoholcontrole plaatsgevonden. Drie bestuurders bleken teveel hebben gedronken. Tussen 20.45 en 23.00 uur vond de alcoholcontrole plaats op de Rijksweg waarna de alcoholcontrole tussen 23.30 en 01.00 werd voortgezet op de Akersteenweg te Maastricht. In het totaal werd van 273 automobilisten een alcoholblaastest afgenomen. De uitslag van de blaastest van drie automobilisten was hoger dan het maximaal toegestane percentage. Zij werden meegenomen naar het politiebureau waar zij hun medewerking moesten verlenen aan het afleggen van een ademanalyse. Deze analyse wees uit dat zij meer hadden gedronken dan wettelijk is toegestaan.
Een 42 jarige inwoner van Maastricht bleek een alcoholpromillage te hebben van 1.2 promille. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg daarnaast een rijverbod van 5 uur opgelegd. Twee andere inwoners van Maastricht kregen een transactievoorstel aangeboden van fl. 410,- omdat de uitslag van de ademanalyse net iets hoger was dan wettelijk is toegestaan. Na verhoor konden zij huiswaarts met een kortstondig rijverbod.
Tijdens de controle werden verder 16 processen-verbaal opgemaakt. Elf daarvan werden opgemaakt voor het rijden zonder autogordel. Vier andere processen-verbaal werden opgemaakt wegens gebreken met betrekking tot de verlichting. Het laatste proces-verbaal werd opgemaakt tegen een 18 jarige inwoner van Maastricht, wegens het rijden zonder rijbewijs en zonder verzekering van zijn auto. Daarnaast was de auto niet A.P.K. gekeurd. Zijn auto werd in beslag genomen.

Maastricht, rijden onder invloed:
Een 35 jarige automobiliste uit het Belgische Kanne werd vrijdagmorgen 9 februari 2001 om 03.00 uur op de Kesselskade te Maastricht door een patrouille van de politie gecontroleerd. Toen zij uit haar auto stapte kon zij niet goed op haar benen blijven staan. Zij rook daarnaast behoorlijk naar het gebruik van alcoholhoudende drank. De daarna afgelegde blaastest wees eveneens uit dat er alcohol in het spel was. Aan het politiebureau wees de ademanalyse een tweevoudige overschrijding aan van het maximaal toegestane alcoholpromillage (1 promille). Tegen de inwoonster van Kanne werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon zij huiswaarts met een rijverbod van 4 uur.

Maastricht, winkeldief gepakt:
Een 39 jarige inwoner van Maastricht is donderdagmiddag door de politie aangehouden na het plegen van een winkeldiefstal. Het personeel van een telefoonwinkel gevestigd aan de Muntstraat te Maastricht zag donderdagnamiddag een man een telefoon met een winkelwaarde van fl. 229,- wegnemen uit de winkel waarna hij naar de uitgang liep. Bij de uitgang werd de winkeldief tegen gehouden waarbij de diefstal bleek. De winkeldief werd ter beschikking gesteld aan de gewaarschuwde politie. Deze maakte aan het politiebureau proces-verbaal op tegen de inwoner van Maastricht. De telefoon bleef achter bij de rechtmatige eigenaar. De inwoner van Maastricht mag zich op korte termijn verantwoorden bij Justitie in het kader van snelrecht.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie