Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Opbrengst nationale actie india nadert 9 miljoen gulden

Datum nieuwsfeit: 09-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
S H O
Samenwerkende
Hulporganisaties

PERSBERICHT

OPBRENGST NATIONALE ACTIE VOOR INDIA NADERT 9 MILJOEN GULDEN

Den Haag, 9 februari 2001.

De opbrengst voor de Nationale actie "Aardbeving India" van de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) nadert momenteel de 9 miljoen gulden. De Indiase deelstaat Gujarat werd donderdagnacht, twee weken na de verwoestende aardbeving, opnieuw getroffen door een beving van 5,3 op de schaal van Richter, gevolgd door naschokken. Meer dan een miljoen mensen zijn dakloos na de aardbeving van vorige maand, die naar schatting 30.000 doden en 55.000 gewonden en duizenden vermisten tot gevolg had. De Samenwerkende Hulporganisaties geven noodhulp aan de slachtoffers om de eerste periode na de ramp door te komen. Ook wordt er gewerkt aan de wederopbouw.

Hieronder volgt een update van hulpactiviteiten van de Samenwerkende Hulporganisaties.

Artsen zonder Grenzen
Naast het eerste vliegtuig van eind januari zijn er de afgelopen dagen nog twee vliegtuigen vertrokken naar Bhuj, met in totaal 80 ton goederen en vijf personen medisch personeel. De goederen bestaan onder meer uit: tenten, dekens, plastic sheeting, touw, medical kits, jerrycans, opvouwbare waterzakken, bloedtransfusie materiaal, verbandmiddelen en medicijnen. Artsen zonder Grenzen werkt ten noorden en oosten van Bhuj en distribueert aldaar de hulpgoederen in afgelegen dorpen.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie