Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kabinet wil financieel instrument bij uitgifte frequenties

Datum nieuwsfeit: 09-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie Algemene Zaken
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Algemene Zaken

Ministerie van Verkeer en Waterstaat

Persbericht Ministerraad
9 februari 2001

KABINET AKKOORD MET FINANCIEEL INSTRUMENT BIJ UITGIFTE

FREQUENTIES

Het kabinet heeft ingestemd met het wetsvoorstel van staatssecretaris De Vries van Verkeer en Waterstaat en minister Zalm van Financiën om een financieel instrument te introduceren bij de uitgifte van freqenties. De overheid kan hirdoor eenmalig of periodiek een bedrag vragen bij bijvoorbeeld een veiling of een beauty contest. De wetswijziging is van belang voor de veiling van commerciële radiofreqenties in juni van dit jaar. Daarbij worden zeven landelijke FM-frequenties geveild waarvoor het kabinet een eenmalig bedrag wil vragen. Het ministerie van Verkeer en Waterstaat maakt de hoogte van dit bedrag in april bekend bij de publikatie van het veiling- document. Het bedrag komt bovenop het bod dat partijen tijdens de radioveiling op een pakket bieden.

Later dit jaar zullen nog meer frequenties worden uitgegeven. Daarbij gaat het om digitale radio en TV en frequenties voor wireless local loop.

RVD, 09.02.2001
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie