Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vaststelling Verordening Minimabeleid Zwijndrecht

Datum nieuwsfeit: 09-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Zwijndrecht
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zwijndrecht

Vaststelling Verordening Minimabeleid Zwijndrecht, wijzigingen in de verordening WVG

Burgemeester en wethouders delen mee, dat de gemeenteraad op 21 december 2000 heeft vastgesteld de verordening Algemeen Sociaal Fonds, de verordening Minimabeleid Zwijndrecht en de wijzigingen in de verordening Wet voorzieningen gehandicapten.

Uit het Algemeen Sociaal Fonds kunnen bijdragen verstrekt worden aan inwoners van Zwijndrecht die door bijzondere omstandigheden in zodanige financiële problemen zijn gekomen, dat zij bedreigd worden in hun maatschappelijk functioneren, dan wel in situaties waarbij hulp uit een oogpunt van redelijkheid en rechtvaardigheid op zijn plaats is. In de verordening zijn de daarbij te hanteren regels vastgelegd.

De verordening voor het Minimabeleid Gemeente Zwijndrecht maakt het mogelijk om aan langdurige minima voor de noodzakelijke vervanging een gelimiteerd aantal duurzame gebruiksgoederen te verstrekken. In de verordening zijn de daarbij te hanteren regels vastgelegd.

De wijziging van de Wet voorzieningen gehandicapten voorziet in een overgangsregeling voor situaties waarin een krachtens die wet verstrekte vervoersvergoeding op grond van een te hoog inkomen moet worden beëindigd.

De verordeningen treden in werking op de achtste dag na de datum zoals vermeld op dit blad.

De verordening zijn opgenomen in het algemeen verkrijgbare Register van algemeen verbindende voorschriften en delegatie- en mandaatbesluiten, onder nummer 12.5.

De verordeningen liggen met ingang van heden voor een ieder kosteloos ter inzage in het Infocentrum van de gemeente, Burgemeester de Bruïnelaan 45. Een ieder kan op verzoek tegen betaling van de kosten een afschrift krijgen van het genoemde besluit.

Zwijndrecht,

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie