Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bekaert voorspelt een winststijging van 15 %

Datum nieuwsfeit: 09-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Bekaert S.A

Persberichten

PERSMEDEDELING -- 09.02.2001

Bekaert voorspelt een winststijging van 15 %

De Bekaertgroep, een technologie gedreven onderneming en wereldwijd producent van een brede waaier van producten op basis van metaaltransformatie en bedekkingstechnologieën en met hoofdzetel in België, verwacht voor het volledig boekjaar 2000 een geconsolideerde winst van ongeveer 97 miljoen EUR ten opzichte van 84,7 miljoen EUR in 1999.

Bekaert heeft het afgelopen jaar kunnen genieten van de gunstige economische omstandigheden die wereldwijd bijgedragen hebben tot een goede vraag met uitzondering van de laatste twee maanden in Noord-Amerika . Dit resulteerde in een winststijging van 15 % ten opzichte van vorig jaar, voornamelijk dankzij Latijns-Amerika en de gunstige dollar.

Het jaar 2000 was van groot strategisch belang voor de Bekaertgroep. Er werden beslissende stappen gezet in het fundamentele vernieuwingsproces van de Groep. Zonnecellen zijn een goed voorbeeld van een nieuwe markttoepassing gebaseerd op de bedekkingstechnologieën van de Groep. De strategie van Bekaert is gericht op de productie van meer eindproducten, gebaseerd op technologieën die binnen ons competentiebereik liggen en op markten met een hoog groeipotentieel.

Behalve voor Noord-Amerika zijn de vooruitzichten voor de komende maanden positief. De goede orderingang in de meeste sectoren en voornamelijk in de offshore industrie geven Bekaert vertrouwen voor 2001. Het vernieuwingsproces, de focus op groeimarkten en de stap naar producten met een hogere toegevoegde waarde en hogere marges, dragen bij tot de doelstelling van een duurzame rendabele groei voor Bekaert.

Een uitgebreide persmededeling over het boekjaar 2000 is gepland op 8 maart 2000.

Einde persmededeling.

Voor alle verdere informatie
:

Pers :
Willy Snaet
Vice-President Corporate Communication and Corporate Secretary N.V. Bekaert S.A.
President Kennedypark 18
B-8500 Kortrijk
Tel. +32/56/23.05.11 - Fax +32/56/23.05.48
E-mail : (Willy.Snaet@bekaert.com) Investor Relations : Jacques Anckaert
Vice-President Investor Relations
N.V. Bekaert S.A.
President Kennedypark 18
B - 8500 Kortrijk
Tel. +32/56/23.05.11 - Fax +32/56/23.05.85
E-mail : (Jacques.Anckaert@bekaert.com)reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie