Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aandelenruil Lycos Europe en MultiMania succesvol afgerond

Datum nieuwsfeit: 09-02-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Aandelenruil Lycos Europe en MultiMania succesvol afgerond


* Lycos Europe bezit nu 94.54% van het aandelenkapitaal van MultiMania
* Het aandeel Lycos Europe zal genoteerd worden op de Franse Nouveau Marché

PARIS, Frankrijk, en HAARLEM, Nederland - 9 februari 2001. Lycos Europe bezit, na de afronding van de openbare aandelenruil op 24 januari 2001, 94.54% van het aandelenkapitaal van MultiMania en daarmee ook 94.54% van het stemrecht. Volgend op deze succesvolle transactie zal Lycos Europe geleidelijk MultiMania in de Lycos Europe Group integreren.

Met de acquisitie van MultiMania verovert Lycos Europe de tweede plaats in de Franse Internet markt met 650 miljoen page views per maand en een bereik van 54%. Met de nummer 1 community, de nummer 1 email provider (Caramail) en de krachtige Lycos zoekmachine is Lycos in een sterke positie om marktleider te worden in Frankrijk. Op Europees niveau wordt met deze acquisitie de positie van Lycos Europe als het nummer 1 online medianetwerk duidelijk versterkt met in totaal 1,7 miljard page views per maand.

Lycos Europe aandelen zullen worden verhandeld op de Nouveau Marché van de Parijse beurs zodra alle noodzakelijke toestemmingen verkregen zijn. Lycos Europe zal dan zowel op de Neuer Markt in Duitsland als de Nouveau Marché in Frankrijk genoteerd staan.

Informatie over MultiMania

MultiMania, is de toonaangevende Internet onderneming binnen de top 10 van grootste Franse Internet sites als het gaat om bereik. MultiMania biedt een aantal gratis diensten, zoals het verkrijgen van e-mail adressen (Caramail) en het bouwen van een homepages, aan en stelt daarmee Internet gebruikers in staat informatie te verkrijgen, te communiceren, meningen te uiten, te kopen en tegelijkertijd in verbinding te staan met andere internet gebruikers die dezelfde interesses hebben. De MultiMania website had gedurende het laatste kwartaal van 2000 180 miljoen page views per maand en meer dan 700.000 geregistreerde leden. MultiMania had een bereik van 29,2% in december 2000.

MultiMania werd opgericht in 1995 en heeft haar hoofdkantoor in Parijs. MultiMania wordt erkend als toonaangevende Internet onderneming waar het gaat om het ontwikkelen van innovatieve samenwerkingen en commerciële relaties. Hiermee stelt MultiMania adverteerders in staat om gericht doelgroepen te bereiken en biedt het de Franse Internet gebruiker kwalitatieve informatie en diensten. MultiMania heeft sinds 8 maart 2000 een notering aan de Nouveau Marché op de Beurs van Parijs (Reuters: F:MULM).

Over Lycos Europe

Lycos Europe NV is de toonaangevende Europese Internet portal. Het is een universeel netwerk van eersteklas Internet merken die access, content en community service combineren. Miljoenen webgebruikers navigeren, communiceren of publiceren hun eigen content(inhoud) dagelijks op Lycos Europe. Op dit moment kiest één op de drie gebruikers in Europa voor een Lycos merk (bron: Mediametrix). Dat maakt van Lycos Europe een belangrijke bestemming voor on-line adverteerders en e-commerce partners.

Lycos Europe biedt een pan-Europese aanwezigheid met websites die gebruik maken van lokale taal en inhoud in 14 landen - België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Ierland, Italië, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland.

Persberichten zijn ook beschikbaar Engels, Frans en Duits.

Contact

Investor Relations Manager Investor
Relations Manager
Guillaume JOURDAN Ingo RAPOLD

* +33 1 53 35 12 63 * +49 173
278 52 93
(bourse@mmania.com) investor.relations@lycos-europe.com

Met vriendelijke groet,

Walter Hueber
Weber Shandwick Worldwide
Koninginnegracht 23
2514 AB Den Haag
Nederland
tel: +31 (0)70 346 38 78
fax: +31 (0)70 364 37 70

(whueber@webershandwick.com)
www.webershandwick.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie