Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Miljoenen doden per jaar door vervuiling

Datum nieuwsfeit: 09-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

www.minvrom.nl

Miljoenen doden per jaar door vervuiling

Vervuiling eist voornamelijk slachtoffers in ontwikkelingslanden. Dit is de conclusie van milieuministers die in Nairobi de vergadering van de UNEP bijwonen.

Minister Pronk, die een vergadering 'armoede en vervuiling' voorzat, concludeerde dat veel meer overdracht van kennis van schone technieken noodzakelijk is om de neergaande spiraal van armoede en vervuiling te doorbreken. Voor een betere uitwisseling van kennis en ervaringen ligt een belangrijke taak voor UNEP. Een aantal ontwikkelingslanden benadrukte dat er ook internationale afspraken nodig zijn om grensoverschrijdende illegale handelingen met vervuilende stoffen onder controle te krijgen.

80% van alle ziekten in ontwikkelingslanden ontstaat door verontreinigd water en gebrekkige sanitaire voorzieningen. Dit leidt tot zo.n 5 miljoen doden per jaar, waarvan meer dan de helft kinderen.

Ook luchtvervuiling, eist vele slachtoffers, naar schatting zo.n 3 miljoen doden per jaar, met name door vervuilde binnenlucht. Door te koken op hout of kolen, zonder de benodigde ventilatie, laten jaarlijks zo.n 2 miljoen mensen het leven, voornamelijk vrouwen en kinderen.

09 feb 01 17:54

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie