Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Warmond bezint zich op toekomst als deelgemeente van Leiden

Datum nieuwsfeit: 09-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Leiden
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

Warmond bezint zich op toekomst

BESTUURSDIENST - Warmond als deelgemeente van Leiden. Het is een mogelijkheid die burgemeester en wethouders van de buurgemeente aan de Kaag overwegen. Tenminste, als Warmond geen zelfstandige gemeente kan blijven. 'Warmond wil natuurlijk het liefste op oude voet verder.' Wethouder Ron Hillebrand over de stand van zaken.

'De gemeente Warmond moet er goed over nadenken. Dat is de stand van zaken', zegt wethouder Hillebrand (regionale zaken). 'Het is nog lang niet zeker wat er gaat gebeuren. Warmond heeft aangegeven het liefst zelfstandig te blijven. Gezien het huidige beleid van het rijk en de provincie is het echter niet ondenkbaar dat die zelfstandigheid ter discussie komt te staan.'
Burgemeester en wethouders van Warmond beraden zich daarom alvast op mogelijke alternatieven, waaronder samenvoeging van Sassenheim, Voorhout en Warmond tot één gemeente Teylingen. Het Warmondse College van Burgemeester en Wethouders (B&W) heeft in een brief gezegd, dat als zelfstandigheid niet mogelijk blijkt te zijn, Warmond de voorkeur heeft om verder te gaan als deelgemeente van Leiden. De inwoners en raad van Warmond moeten zich daar overigens nog over uitspreken. Een derde mogelijkheid heeft zich inmiddels aangediend, nu ook Oegstgeest zich over de toekomst van Warmond heeft uitgesproken. Burgemeester en wethouders van deze buurgemeente zien Warmond zich het liefst bij hén aansluiten.
B&W van Warmond hebben Leiden per brief verzocht mee te werken aan de uitwerking van een mogelijke samenvoeging. B&W van Leiden hebben ingestemd met dit verzoek. Als ook de beide gemeenteraden iets zien in de plannen, kunnen Leidse en Warmondse ambtenaren en bestuurders om de tafel om een blauwdruk op te stellen voor een eventueel samengaan van beide gemeenten. Belangrijkste uitgangspunt van de gemeente Warmond is dat de dienstverlening aan de bevolking dichtbij blijft, voorzieningen in stand blijven en het open en groene karakter van het dorp niet wordt aangetast.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie