Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Dedigate benoemt Duproz tot VP int. sales & marketing

Datum nieuwsfeit: 09-02-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht

DEDIGATE BENOEMT STEPHANE DUPROZ TOT
VP INTERNATIONAL SALES & MARKETING

HAARLEM, vrijdag 9 februari 2001 - Dedigate heeft Stéphane Duproz (37) benoemd tot VP International Sales & Marketing. Duproz zal in zijn nieuwe functie verantwoordelijk zijn voor de internationale ontwikkeling van de productmarketing en het salesteam, alsook voor de corporate communicatie. Duproz rapporteert rechtstreeks aan Kristof De Spiegeleer, CEO van Dedigate.

Stéphane Duproz studeerde Politieke Wetenschappen aan het Institut d'Etudes Politiques in Straatsburg waar hij in 1986 afstudeerde. Hij begon zijn carrière als cultureel attaché voor het Franse Consulaat-Generaal in Sydney, Australië. Gedurende zijn professionele loopbaan bekleedde Duproz verschillende functies bij bedrijven in verscheidene sectoren. Op deze manier vergaarde Duproz grote ervaring en kennis op het gebied van strategic consultancy (Consultant bij Groupe ABC - France), reclame/communicatie (Senior Account Manager bij Publicis Conseil - France) en sales & marketing (Sales & Marketing Director bij Euro-Studios - France). Sinds 1996 wendt Duproz zijn talenten aan in de wereld van de internet hosting. Als Sales Director bij CalvaCom (France), was Duproz verantwoordelijk voor de verkoopstrategie en ontwikkeling van het bedrijf. Na de overname van CalvaCom door PSINet France vervoegde Duproz het laatstgenoemde bedrijf, eerst als Sales & Marketing Director en later als Managing Director (Country Manager). In 1999 werd Duproz benoemd tot European Director en was hij verantwoordelijk voor Mergers, Acquisitions & Integrations bij PSINet Europe. In de uitoefening van deze functie zorgde hij voor de aankoop en integratie van ISP's en hostingbedrijven in Frankrijk, Spanje, Italië, Zwitserland, Oostenrijk, Duitsland, Nederland en Hongarije. Stéphane Duproz: "Ik ben blij te kunnen werken voor een jong en dynamisch bedrijf zoals Dedigate. Vooral aangezien de markt echt vraagt om een leidende Europese hosting optimizer zoals Dedigate. Sinds haar oprichting vorig jaar heeft het bedrijf grote successen geboekt en reeds 3 kantoren (België, Frankrijk en Nederland). De uitdaging bestaat er nu in het bedrijf verder te ontwikkelen en voort te bouwen aan het internationale succes. Voor mij persoonlijk schuilt de uitdaging in het feit dat ik bij Dedigate de kans krijg om een bedrijf op internationaal niveau uit te bouwen naar mijn eigen visie. Een visie die, zoals blijkt uit continue dialoog met Kristof De Spiegeleer, gedeeld wordt door deze laatste." "Wij waren sterk onder de indruk van Duproz' realisaties in het verleden. Stéphane heeft bewezen succesvol te kunnen zijn in verschillende domeinen en hij kent de wereld van de hosting zeer goed. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat wij samen de internationale aanwezigheid van Dedigate verder kunnen uitbouwen," aldus De Spiegeleer, CEO of Dedigate.

Dedigate
Dedigate ontwikkelt en commercialiseert data center technologie voor intelligente hostingoplossingen. De technologie van het bedrijf bestaat uit een geïntegreerd pakket van oplossingen die de arbeidsintensieve taken bij het managen van een internet data center volledig automatiseren. Dit pakket laat ISP's en hosting providers toe om de schaalbaarheid, de prestatie en de rentabiliteit van hun respectievelijke business te verhogen, om nieuwe projecten sneller te installeren en om nieuwe diensten met toegevoegde waarde aan hun klanten aan te bieden.

Dedigate heeft als eerste een volledige data center automatisering en operationele technologische support ontwikkeld. De implementatie van deze technologie biedt Dedigate aan onder de vorm van SmartServer - een waaier van intelligente hostingoplossingen - aan ASP's, webdesigners, systeemintegrators en e-businessbedrijven.

Dedigate werd opgericht in februari 2000 en heeft haar hoofdzetel in Gent. Het bedrijf haalde in haar eerste kapitaalronde 4 miljoen Euro op van NIB Capital Private Equity en Big Bang Ventures. Op heden heeft Dedigate reeds een omzet van meer dan 3 miljoen Euro gerealiseerd en stelt het 35 hosting experts tewerk. Het bedrijf heeft momenteel kantoren in België, Nederland en Frankrijk.


--- Noot voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie