Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Leidse ereburgers op een rij

Datum nieuwsfeit: 09-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Leiden
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

Surf naar de digitale eregalerij

Leidse ereburgers op een rij

BESTUURSDIENST - Surfend op de gemeentelijke website www.leiden.nl/gemeente komen we het 'bordje' eregalerij tegen. Een serie portretten van personen en instellingen die de erepenning van de gemeente hebben ontvangen. Deel één van de digitale eregalerij geeft een overzicht van de 'penninghouders' tot en met 1985.

Helemaal precies weten doen we het niet, maar waarschijnlijk heeft Leiden sinds 1927 haar eigen erepenning. De datum is niet bekend, omdat de archieven uit die tijd bij de stadhuisbrand in 1929 verloren zijn gegaan. Op de website van de gemeente is een begin gemaakt met de vermelding van de Leidse ereburgers. Binnen twee weken komen de delen twee en drie van de eregalerij gereed en gaat het overzicht inmiddels terug tot het jaar 1974. In maart moet de digitale eregalerij compleet zijn. Iedereen kan kandidaten voor toekenning van de erepenning bij Burgemeester en Wethouders voordragen. Nadere informatie: afdeling Communicatie (071-5165057).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie