Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen

Datum nieuwsfeit: 10-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-02-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen 13.30 uur
Bromfietscontrole

MAARSSEN Vrijdag 9 februari heeft de politie van het district Rijn & Venen in samenwerking met het Scooterteam Utrecht tussen drie uur s-middags en half negen s-Avonds op het Pieter de Hooghplein een controle gehouden. Er werden in totaal 75 brom- en snorfietsen gecontroleerd, waarvan er 45 zijn bekeurd voor uiteenlopende overtredingen.

Drie voertuigen bleken een vals framenummer te hebben, acht uitlaten voldeden niet aan de gestelde eisen en werden gedemonteerd, vier bestuurders bleken niet in het bezit van het vereiste certificaat, van vijftien bromfietsen werd een te hoog vermogen gemeten, dertien bromfietsbestuurders droegen geen helm of hadden hun helm niet goed bevestigd en tenslotte werden twee bestuurders bekeurd voor het voeren van de verkeerde platen. Bestuurders van bromfietsen zijn verplicht een gele plaat te voeren, voor snorfietsen geldt een oranje plaat.

Automobilist raakt van de weg

BREUKELEN Zaterdagmorgen 10 februari omstreeks half een is een 42-jarige man uit Breukelen op de Straatweg met zijn auto van de weg geraakt. Ter hoogte van Rupel Monde raakte hij op onverklaarbare wijze de macht over het stuur kwijt, raakte een boomstronk, draaide vervolgens 360 graden om zijn as en kwam uiteindelijk op het fietspad tot stilstand.

Toen de politie ter plaatse kwam bleek de man goed aanspreekbaar, maar had een aantal diepe verwondingen aan zijn hoofd. Hij is per ambulance overgebracht nar het UMC. Zijn voertuig raakte door dit ongeval zwaar beschadigd.

Stomdronken automobilist aangehouden

MAARSSEN Zaterdagmorgen 10 februari om half drie controleerden surveillerende agenten op de Vogelweg de bestuurder van een personenauto. Bij deze controle bleek dat de man, een 21-jarige inwoner uit Utrecht, alcohol gedronken had.
De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau voor een ademanalyse, waarbij maar liefst 1,55 promille alcohol in zijn bloed werd gemeten. Nadat zijn rijbewijs was ingevorderd werd de man met een rijverbod van zeven uur weer heengezonden.

Brandstichting

MIJDRECHT Zaterdagmorgen 10 februari omstreeks half vier betrapte een 59-jarige man uit Mijdrecht twee jongens die bij de opslagruimte van de hockeyvereniging aan de Proostdijstraat een brandje probeerden te stichten.
Toen de jongens in de gaten hadden dat zij betrapt waren, vluchtten zij via een bruggetje in de richting van De Beltmolen. De schade aan het clubgebouw bleef beperkt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie