Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Langraaf: hennepkwekerij in loods

Datum nieuwsfeit: 10-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 10-02-2001 Persberichten district Kerkrade (H.P.14.24 uur) Zaterdag, 10 februari 2001

Langraaf, hennepkwekerij aangetroffen in loods
In een loods aan de Oude Landgraaf in Landgraaf is vrijdagmorgen 9 februari 2001 een hennepkwekerij aangetroffen die na overleg met de officier van Justitie vervolgens geheel is opgeruimd. Een politiepatrouille rook vrijdagmorgen omstreeks 11.00 uur een bekende hennepgeur tijdens hun surveillance op de Oude Landgraaf. Na de reuk eens gevolgd te hebben bleek deze afkomstig te zijn uit een loods. Terwijl rondom de loods een onderzoek werd ingesteld verscheen de eigenaar van de loods die deze verhuurd had. In de loods werd een inwerking zijnde hennepkwekerij aangetroffen bestaande uit ruim 1850 planten. Deze werden beschenen door 48 groeilampen. Alles werd geregeld met tijdschakelaars en er was een beregeningsinstallatie aanwezig. De hennepkwekerij werd na overleg met de officier van Justitie geheel ontmanteld. De planten werden na monsterneming vernietigd en afgevoerd door medewerkers van de gemeente. In de loop van de middag meldde zich de huurder van de loods, een 23 jarige inwoner van Landgraaf. Deze werd door de politie aangehouden. Hij bleek naar zijn verklaring de loods weer onderverhuurd te hebben aan een oosterbuur. De inwoner van Landgraaf is in verzekering gesteld. De politie stelt een verder onderzoek in een maakt proces-verbaal op.

Kerkrade, verkeersongeval veroorzaakt onder invloed: Een 46 jarige automobiliste uit Heerlen is zaterdag 10 februari 2001 door de politie aangehouden nadat zij op de Heistraat in Kerkrade onder invloed van alcoholhoudende drank tegen een geparkeerde auto aanreed.
Bewoners van de Heistraat belden zaterdagmorgen omstreeks 03.30 uur met de politie nadat bij hun in de straat een verkeersongeval plaatsvond en zij wakker geworden waren van de harde klap. Bleek dat de 46 jarige automobiliste tegen een geparkeerde bedrijfsauto was gereden. Bij het eerste contact met de bestuurster roken de politieagenten bij haar een alcohollucht. Nadat zij een alcoholblaastest moest ondergaan werd het alcoholgebruik nogmaals bevestigd. Zij werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar zij haar medewerking verleende aan een ademanalyse. De uitslag van de analyse gaf een alcoholpromillage aan van 1.7 promille een meer dan drievoudige overschrijding van het maximaal toegestane alcoholpromillage. Tegen de inwoonster van Heerlen is proces-verbaal opgemaakt waarbij haar rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon zij het politiebureau verlaten.

Kerkrade, verkeersongeval veroorzaakt onder invloed: Een 44 jarige inwoner van Kerkrade heeft zaterdagmorgen 10 februari 2001 op de Roderlandbaan in Kerkrade een verkeersongeval veroorzaakt met zijn auto. Zijn auto raakte daarbij vermoedelijk totaal loss. Vermoedelijk na het raken van een trottoirband van de Roderlandlaan raakte zaterdagmorgen omstreeks 02.00 uur de auto van de inwoner van Kerkrade zwaar beschadigd. Beide rechter banden en wielen werden zwaar beschadigd terwijl de rechter vooras brak. De auto draaide over de rijbaan en kwam dwars op de rijbaan te staan. De bestuurder liet de auto achter en ging naar huis om een hulpdienst te bellen. Een getuige waarschuwde de politie die daarop snel de eigenaar had opgespoord. Hij werd echter niet thuis aangetroffen. Onderweg terug naar de Roderlandlaan werden twee mannen lopend aangetroffen. Een daarvan bleek de eigenaar van de auto te zijn. Bij het eerste contact rook hij behoorlijk naar het gebruik van alcohol. Aan het politiebureau gaf de ademanalyse een uitslag van 1.2 promille. Tegen de inwoner van Kerkrade werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts. Zijn auto moest door een bergingsbedrijf worden weggetakeld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie