Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ahoy een dag paradijs voor popmuziek & filmliefhebbers

Datum: 10 februari 2001

Ahoy' een dag paradijs voor popmuziek & filmliefhebbers

"In 1983 stond er in een CD-winkel in Brugge een container met een grafzerk waarop stond "Hier ligt de elpee begraven." Toen heb ik in een keer al mijn elpees weggedaan', zo vertelde onlangs een Belgische bezoeker van de platenbeurs. "Maar daar heb ik spijt van gekregen. Ik heb inmiddels de meeste elpees wel kunnen vervangen door CD's, echter een aantal heb ik nooit meer terug gevonden - daar blijf ik naar op zoek." De man zal ongetwijfeld ook weer aanwezig zijn op de platen-, CD-, Film & Sci-fi beurs in de Ahoy' in Rotterdam op zaterdag 10 februari. Daar worden honderdduizenden CD's, elpees en singles bij elkaar gebracht door standhouders uit heel Europa.

In een tijd waarin de nieuwste popmuziek van internet wordt gehaald of zelf op CD gebrand, blijft de belangstelling voor platen onverminderd bestaan. Voor een deel is dat toe te schrijven aan de nostalgie en het jeugdsentiment van de wat oudere muziekliefhebber. Zij komen vooral naar de platenbeurzen om singles te vinden voor hun originele jaren vijftig jukebox. Of om te kijken naar elpees die niet op CD zijn uitgekomen. Of de laatste ontbrekende uitgaven die hun collectie compleet maken.

Maar gelukkig bestaat er ook onder jongeren een grote interesse voor grammofoonplaten - of het zwarte goud, zoals ze nu al worden genoemd. Voor Dj's blijven de beats en de grooves uit de jaren '70 en '80 toch de basis voor hun nieuwe mixen. En in een aantal genres, zoals hiphop, house, dance en r&b komen nu nog steeds nieuwe platen uit. Dat geldt ook voor muziekstromingen als punk, ska, garage en rockabilly, die erg populair zijn bij jongeren onder de twintig.

Zoals bekend liggen de prijzen van CD's in de ons omringende landen aanmerkelijk lager dan in Nederland. Op de beurs valt daarvan te profiteren, aangezien buitenlandse standhouders CD's verkopen tegen hun nationale prijzen. Ook vallen er op de beurs veel titels te vinden, die in de reguliere platenzaken niet meer te koop zijn. Alle muzieksoorten zijn vertegenwoordigd, van reggae tot symfonische rock, en van metal tot country.

Deze keer is de beurs uitgebreid met een leuke film- en science fiction afdeling. Naast de zeldzame en originele film- en muziekrelikwieën vinden liefhebbers bijzonder materiaal in de stands. Een greep uit het internationale aanbod: video's, dvd's, soundtracks, filmposters, speelgoedcollecties van X-Files, Star Trek en science fiction boeken. Bijzonder in trek de laatste tijd zijn natuurlijk Star Wars posters en speelgoed.

De platen-, CD-, Film & Sci-fi beurs in de Ahoy vindt plaats op zaterdag 10 februari van 10.00 tot 17.00 uur. De toegang bedraagt f 7.50, kinderen onder de 12 jaar hebben gratis toegang. Houders van CJP en Pas 65 krijgen f 2.50 korting. Meer informatie is overdag te verkrijgen op telefoonnummer 0229 213891 of kijk op www.mmmarc.com.

ARC
Postbus 2130
1620 EC Hoorn

Telefoon: 0229 213891
email: info@mmmarc.com
www.mmmarc.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie