Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug

Datum nieuwsfeit: 11-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-02-2001

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug, 12.00 uur
Snelheidscontrole op de Grebbeweg

RHENEN Zaterdagochtend heeft op de Grebbeweg van één tot drie uur een snelheidscontrole plaatsgevonden.
Van de 1450 passerende voertuigen reden 127 automobilisten te hard. De hoogst gemeten snelheid was 82 km/h op een weg waar 50 km/h mag worden gereden.

Waarschuwingsactie parkeren

DOORN In de Dorpsstraat werden zaterdag tientallen waarschuwingsbonnen uitgereikt. In ruim 90% van de geparkeerde voertuigen werd geen parkeerkaart aangetroffen. Diverse automobilisten zijn gewaarschuwd en op de parkeerschijf geattendeerd. Vijf parkeerbonnen zijn onder de ruitenwissers geplaatst van geparkeerde voertuigen die de weg dusdanig versperden dat het doorgaande verkeer daar ernstig hinder van ondervond.

Op de Dorpsstraat heeft tevens een snelheidscontrole plaatsgevonden. 929 Voertuigen passeerden de radar. 36 Automobilisten kregen een proces verbaal voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid was 75 km/h daar waar 50 km/h mag worden gereden.

Verdachten aangehouden voor vernieling

ELST Zaterdagavond zijn twee verdachten van 16 en 17 jaar uit Veenendaal aangehouden voor vernielingen aan het gebouw van de Jeugdsoos.
De verdachten zouden vermoedelijk samen met nog enkele medestanders een ruitje en een handgreep van de deur hebben vernield. Op aanwijzing van een getuige konden twee verdachten worden aangehouden. Juist op dat moment begonnen omstanders, waarvan enkele onder invloed van alcoholische drank, zich met de aanhouding te bemoeien. Door de ontstane commotie wist de 17-jarige verdachte te ontkomen. Een 14-jarige inwoner uit Elst verstoorde de openbare orde dusdanig dat ook hij werd aangehouden. Na verhoor aan het bureau werd hij door zijn ouders opgehaald.
Een 46-jarige man uit Elst deed aangifte van de vernieling. Het onderzoek van de politie spits zich toe op het verhoor van de verdachten en de toedracht van de vernieling.

Bestuurder veroorzaakt aanrijding door drankgebruik

VEENENDAAL In de nacht van zaterdag op zondag veroorzaakte een 46-jarige inwoner uit Achterberg een aanrijding met materiele schade op het Raadhuisplein. Na een alcoholtest op straat bleek de man teveel gedronken te hebben. Hij blies op de adamanalyse-apparatuur op het politiebureau 1.4 promille alcohol. j kreeg een rijverbod van 6 uur en een proces verbaal.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie