Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht stad

Datum nieuwsfeit: 11-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-02-2001

Politiebericht Utrecht: stad Utrecht, 12.30 uur
Vernielzuchtige jongelui

UTRECHT Zondagmorgen 11 februari omstreeks kwart over drie werd de politie gezonden naar de Rijksstraatweg in De Meern. Daar zou een groep jongelui een pekelbak in het water hebben gegooid en een abri hebben vernield.
Toen de politie ter plaatse kwam wilde een viertal jongeren juist in een gearriveerde taxi stappen. Een 39-jarige inwoner uit De Meern was getuige geweest van de vernielingen en wees het viertal aan als de daders. Drie jongens en een meisje, in de leeftijd van 17- tot 19 jaar en allen afkomstig uit Utrecht, werden vervolgens aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Later verklaarde de getuige dat de groep eerst had geprobeerd een bushokje te vernielen. Toen dat niet lukte gooiden zij een pekelbak in het water en vernielden zij een abri. Het meisje zou voortdurend op de uitkijk hebben gestaan. Alle vier de verdachten zijn ingesloten en zullen in de loop van zondag verder worden gehoord. De ouders van het viertal zijn in kennis gesteld van het gebeuren.

Overstekende voetganger aangereden

UTRECHT Zaterdagavond 10 februari werd een 21-jarige vrouw uit Utrecht op de Vredenburg busbaan aangereden door een 38-jarige motoragent. Deze was, met zijn opvallende motor, van het Stationsplein onderweg naar een melding op het Neude.
De vrouw stak, met haar fiets in de hand, de busbaan over zonder goed uit te kijken. Gevolg was dat de motorrijder het voorwiel van haar fiets raakte, waardoor zij ten val kwam.

De politieman kon op de been blijven, echter zijn motor raakte door deze aanrijding licht beschadigd zo ook de fiets van de vrouw. Het ter plaatse gekomen ambulancepersoneel constateerde bij het slachtoffer slechts een lichte hoofdwond. Het was niet nodig om haar naar het ziekenhuis te vervoeren.

Autokrakers aangehouden

UTRECHT Zaterdagmorgen 10 februari omstreeks acht uur werd de politie naar de Jutfaseweg gezonden. Onbekend gebleven getuigen hadden gezien dat de man een ruit van een personenauto had ingeslagen. Aan de hand van het signalement kon de politie de man, een 21-jarige Utrechter, op de Vaartserijnstraat aanhouden.

De verdachte bleek in zijn fouillering een mes te hebben. Tijdens het overbrengen nar het bureau bekende hij de zijruit van een personenauto ingeslagen te hebben en daaruit een tas te hebben weggenomen. De tas met inhoud is later door de politie terug gevonden.

Zaterdagmiddag om kwart voor drie meldde een 53-jarige man uit Nieuwhorne, dat hij op een parkeerplaats aan de Mississippidreef een autokraker aan het werk zag. Hij had een man met een auto het parkeerterrein op zien rijden en vervolgens zag hij dat die man meerdere autos had opengebroken.

Tijdens het aanrijden zagen oplettende agenten het voertuig van de autokraker voor de verkeerslichten bij de Franciscusdreef staan. De bestuurder, een 32-jarige man uit Utrecht, en tevens een bekende van de politie, werd aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Tijdens het vervoer naar het bureau bekende de aangehouden man in diverse autos te hebben ingebroken. Tevens gaf hij aan dat in zijn auto op de bijrijders stoel een zak met gestolen goederen lag. Later trof de politie de plastic zak inderdaad aan. Hierin zaten drie autoradios, een minidisk, zes CDs en een zonnebril.

Nader onderzoek wees uit dat op de aangegeven parkeerplaats een zestal autos bleek te zijn opengebroken. De verdachte heeft afstand gedaan van de gestolen goederen en werd ingesloten om verder gehoord te worden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie