Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht

Datum nieuwsfeit: 11-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 11-02-2001 Persberichten district Heerlen (H.P. 14.10 uur) Zondag 11 februari 2001

Heerlen, woninginbraken:
Op zaterdag 10 februari 2001 tussen 17.15 en 22.45 uur werd een inbraak gepleegd in een woning aan de Herlongstraat in Heerlen. De inbreker kreeg de toegang tot de woning na het verbreken van een keukenraam. De woning werd doorzocht waarbij een geldbedrag van enkele duizenden gulden werd aangetroffen welke ontvreemd werd. Zaterdag 10 februari 2001 heeft omstreeks 20.15 uur een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Hofmeierstraat in Heerlen. De toegang tot de woning werd verkregen door een raam op de eerste etage te openen die bereikt werd na een klimpartij via het dak. De woning werd geheel doorzocht. Ontvreemd werden sieraden, een videorecorder en een cd speler. Buren bemerkten rond die tijd gestiommel bij de buren en tevens dat de verlichting in de tuin enkel keren aansprong. Toen men achterom een kijkje nam en op de buurman riep sprong enkele huizen verder de tuinverlichting aan. Mogelijk dat de dief via de tuinen is gevlucht.

Heerlen, straatroof:
Een 19 jarige inwoner van Heerlen is zaterdagavond 10 februari 2001 op de Honigmanstraat in Heerlen het slachtoffer geworden van een straatroof.
Het slachtoffer wilde omstreeks 23.45 uur geld pinnen bij een pinautomaat aan de Honigmanstraat in Heerlen. Echter bij het pinnen bleek de automaat defect te zijn. Toen hij daarna wegliep en zijn beurs wegstopte werd hij ingesloten door een viertal fietsers waarvan er een geld eiste. Het slachtoffer zei dat hij geen geld had gepind omdat de automaat defect was. Hij kreeg daarna een vuistslag tegen zijn kaak waardoor er een kies brak. Uit angst meer klappen te krijgen gaf het slachtoffer een bankbiljet van fl. 100,- uit zijn beurs aan zijn belagers. Deze gingen er daarna vandoor. Het slachtoffer zal zich onder behandeling van een tandarts moeten stellen ten gevolge van de gebroken kies. Daarnaast heeft hij een zware hoofdpijn overgehouden. Hij heeft bij de politie aangifte gedaan.

Heerlen, alcoholcontroles:
Zowel op de Heerlerweg in Voerendaal als de Valkenburgerweg in Nuth zijn in de nacht van zaterdag op zondag alcoholcontroles gehouden. 155 automobilisten werden daarbij gecontroleerd.
Tussen 23.00 en 01.30 uur werd gecontroleerd op de Heerlerweg in Voerendaal. Van 99 bestuurders werd een blaastest afgenomen. Slechts een blaastest gaf aan dat de bestuurder gedronken had. Dit bleek een 47 jarige inwoner van Voerendaal te zijn. Hij moest aan het politiebureau een ademanalyse ondergaan. De uitlag gaf een tweevoudige overschrijding aan van het maximaal toegestane alcoholpromillage. Tegen de inwoner van Voerendaal is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van 4 uur in zijn bezit. Tussen 02.30 en 04.00 uur werd de alcoholcontrole voortgezet op de Valkenburgerweg in Nuth. Hier dienen 56 automobilisten een blaastest te ondergaan. Geen van hen bleek gedronken te hebben. Bij de controle werden verder 13 processen-verbaal opgemaakt wegens het niet dragen van de verplichte autogordel, het rijden zonder rijbewijs, het niet kunnen tonen van de autopapieren en het niet APK gekeurd zijn van en auto.

Heerlen, rijden onder invloed:
Een 28 jarige inwoner van Heerlen is zondagmorgen 11 februari 2001 aangehouden nadat hij in zijn auto gereden had terwijl hij alcohol gedronken had.
Een taxichauffeur waarschuwde zondagmorgen kort voor 03.00 uur de politie met de mededeling dat er een automobilist over de Akerstraat-Noord in Hoensbroek reed die vermoedelijk, aan het slingerend rijgedrag op te maken, gedronken had. De politie trof de automobilist op de Bakkerstraat nog rijdend aan. Na het stopteken en het tot stilstand brengen van de auto stapte de automobilist uit. Bij het eerste contact met de bestuurder rook deze behoorlijk naar het gebruik van drank en zijn ogen waren bloeddoorlopen. Aan het politiebureau gaf de uitslag van de ademanalyse een alcoholpromillage aan van 1.2 promille. Bij een verdere controle bleek de automobilist gereden te hebben zonder dat hij in het bezit was van een rijbewijs terwijl zijn auto niet verzekerd was. Tegen de inwoner van Heerlen wordt een uitgebreid proces-verbaal opgemaakt.

Heerlen, zwerver aangetroffen:

Een 63 jarige Duitse zwerver, naar wie in Duitsland uitgebreid een zoekactie is gehouden is zaterdagavond rond 19.00 uur in Heerlen in het park Weggebekker aangetroffen. Hij is inmiddels aan zijn voogd ter beschikking gesteld. Een getuige meldde de politie zaterdagnamiddag dat er in het park Weggebekker een oude zwerver zou zitten gehuld in een deken en zonder schoeisel. De man bleef echter onvindbaar voor de politie. Tot driemaal toe werd een zoekactie ondernomen in het park, elke keer werd hij niet aangetroffen. Na informatie bleek bij de Duitse collegas inderdaad en man vermist te worden naar wie naar verluid met een helikopter een zoekactie in het Duitse zou zijn geweest. Zijn vermissing zou zelfs op de TV zijn gemeld. (In welke regio gezocht is is bij de afdeling voorlichting onbekend). Ook daar werd toen de man niet aangetroffen. Een speurhond werd daarna naar het park gehaald en voor de vierde maal werd gestart met een zoekactie. Meteen bij het begon werd de man zittend op een bank aangetroffen, op een plaats waar eerder al driemaal langsgelopen was. Vermoedelijk heeft de man zich toen schuil gehouden. De man een verstokte zwerver, lijdt aan dementie en is zeer verward. Hij is in handen gesteld van zijn Duitse voogd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie