Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Friesland: inbraak bedrijf

Datum nieuwsfeit: 11-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Fryslân 11-02-2001
Politieberichten van 9/2 (13.00) t/m 10/2 (13.00)

Ter Idzard: inbraak bedrijf
Tussen donderdag 17.30 uur en vrijdag 11.00 uur werd ingebroken in een bedrijf aan de Idzardaweg. Men kwam binnen door een raam open te breken. Ontvreemd werd een gsm. Aangifte is gedaan door een 33-jarige inwoner van Oldeholtpade.

Drachten: vier aanhoudingen in verband met drugs De politie van Drachten heeft vrijdagmiddag tijdens een routinecontrole een bezoekje gebracht aan een woning aan het Voermanspad. In de woning werd, met toestemming van de eigenaar, een 44-jarige inwoner van Drachten, even rondgekeken. In de woning werden 39 gram heroïne en 2,4 gram cocaïne aangetroffen. De 44-jarige Drachtster werd hierop overgebracht naar het bureau. Ook drie, in de woning aanwezige bezoekers, werden overgebracht naar het bureau. Dit betreft een 33-jarige inwoonster van Drachten en twee inwoners van Den Haag, beiden 19 jaar. In de auto van een van de inwoners van Den Haag werd ook nog een zakje met 75 gram heroïne aangetroffen. De verdachten zijn in verzekering gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Harlingen: gordelcontrole
Vrijdag is door de politie gecontroleerd op het dragen van gordel op de Achlumerdyk. Tien bekeuringen werden uitgereikt voor het niet dragen van de gordel.

Drachten: inbraak auto
Tussen donderdag 17.00 uur en vrijdag 07.00 uur is ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Hooglandswyk. Men is via de bijrijderskant naar binnen gegaan, hier was het raamrubber vernield. Ontvreemd werd een boormachine, een radio, een zonnebril en acht cd`s. Aangifte is gedaan door een 23-jarige inwoner van Drachten.

Wirdum: invordering rijbewijs
Vrijdag omstreeks 17.45 uur reed een 36-jarige bestuurder uit Bilthoven over de Rijksweg A32 bij Wirdum. Ter plaatse is 70 kilometer per uur toegestaan. Op de lasergun werd een snelheid geconstateerd van 125 kilometer per uur. Hierop werd het rijbewijs van de inwoner van Bilthoven ingevorderd.

Joure: parkeercontrole
Vrijdag tussen 19.00 en 20.00 werd een parkeercontrole uitgevoerd op de Harddraversweg, het Douwe Egbertsplein en de Midstraat. In totaal werden 21 bekeuringen uitgeschreven. Zeventien voor het ontbreken van de blauwe schijf, drie voor het overschrijden van de maximumtijd en een voor het parkeren buiten de vakken.

Vrouwenparochie: inbraak bedrijf
Vrijdagochtend is ingebroken in een bedrijf aan de Waling Dykstratstrjitte. Men kwam binnen via de voordeur. Ontvreemd zijn enkele handdoeken, wat kleingeld en twee portemonnees met inhoud. De beurs van de aangever, een 45-jarige inwoner van Vrouwenparochie, is met pasjes, maar zonder geld, teruggevonden tussen Sint Annaparochie en Vrouwenparochie.

Vrouwenparochie: rijden onder invloed, rijbewijs ingevorderd Vrijdag omstreeks 22.55 uur werd een 36-jarige automobilist uit Vrouwenparochie aangehouden op de Beckstraat. Hij had met hoge snelheid een rotonde genomen. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau in Stiens blies hij 685 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 8 uur, tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Surhuisterveen: rijden onder invloed, rijbewijs ingevorderd Zaterdag omstreeks 00.10 uur werd een 29-jarige automobilist uit Lutjegast aangehouden op de De Kolk. De verdachte viel op door het rijden met hoge snelheid. Hij bleek te hebben gedronken. Op het politiebureau blies hij 705 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 8 uur, tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Marrum: rijden onder invloed
Zaterdag omstreeks 01.00 uur werd een 20-jarige automobilist uit Marrum aangehouden op de Pantsjewier. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 275 ug/l, goed voor een rijverbod van een uur.

Leeuwarden: aanhouding na vernieling ruit
Zaterdag omstreeks 01.10 kreeg de meldkamer een melding dat in de Wijbrand de Geeststraat een ruit was ingegooid. Een getuige had de achtervolging ingezet. In de omgeving van de Cornelis Troosstraat werd een verdachte aangehouden door de politie. Deze 16-jarige inwoner van Leeuwardeb werd overgebracht naar het politiebureau van Leeuwarden.

Oudehorne: rijden onder invloed
Zaterdag omstreeks 02.10 uur werd een 25-jarige automobilist uit Jubbega aangehouden op de Oldeberkoperweg. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 570 ug/l, goed voor een rijverbod van zes uren.

Bakhuizen: inbreker overlopen
Vrijdag omstreeks 23.30 uur werd ingebroken in een woning aan De Swimmen. Toen de 17-jarige bewoner van het huis binnenkwam ging de inbreker er snel vandoor. Hij verdween in een auto die voor de woning stond geparkeerd. Er wordt niets vermist. Aangifte is gedaan door een 51-jarige inwoner van Bakhuizen.

Stiens: inbraak woning
Vrijdag tussen 15.00 en 23.55 uur is ingebroken in een woning aan de Wylpstrjitte. Men heeft een raam aan de zijkant van de woning geforceerd. Ontvreemd is een geldbedrag van enkele honderden guldens. Aangifte is gedaan door een 67-jarige inwoner van Stiens.

Heerenveen: rijden onder invloed, rijbewijs ingevorderd Zaterdag omstreeks 04.28 werd een 23-jarige automobilist uit Heerenveen aangehouden op de Burgemeester Falkenaweg. De verdachte had slingerend gereden en reed met beslagen ramen. Op het bureau blies hij 675 ug/l, goed voor een rijverbod van 7 uur. Ook zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Joure: rijden onder invloed
Zatredag omstreeks 04.20 uur werd een 46-jarige automobilist uit Rohel aangehouden op de Scheen. Hij nam de bochten nogal ruim. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau in Lemmer blies hij 345 ug/l, goed voor een rijverbod van twee uren.

Leeuwarden: drie aanhoudingen na eenvoudige mishandeling en belediging politieman
In een discotheek aan de Nieuwestad wilde een 41-jarige inwoonster van Leeuwarden omstreeks 02.45 uur haar rekening niet betalen. Ze sloeg hierbij de 33-jarige bedrijfsleidster. De reeds aanwezige politie wist de 41-jarige vrouw aan te houden. Een 24-jarige inwoner van Leeuwarden, die zich met de zaak ging bemoeien, ging op een gegeven moment een portier te lijf. Ook deze 24-jarige verdachte werd aangehouden. Toen een 41-jarige vrouw uit Leeuwarden (een andere dan in de aanhef van dit politiebericht) de politie ging beledigen, werd ook deze vrouw aangehouden. Alle drie verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau in Leeuwarden. De 33-jarige bedrijfsleidster heeft aangifte gedaan.

Goutum: inbraak woningen
Vrijdagavond is ingebroken in twee woningen aan De Polle. In de ene woning is de tuindeur geforceerd. Ontvreemd werd een portemonnee. Aangifte is gedaan door een 48-jarige inwoner van Goutum. In de andere woning kwam men ook binnen via de achterkant van de woning. Waarschijnlijk is men ergens van geschrokken, want er werd niets ontvreemd.

Beetgum: ongeval met letsel
Zaterdag omstreeks 04.40 uur kreeg de politie een melding van een ongeval op de Alddyk. Ter plaatse gekomen bleek de bestuurder, een 32-jarige inwoner van Beetgum, enkele meters buiten de auto te liggen. Hij was met zijn auto tegen een boom aangereden. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. Zijn medepassagier, een 33-jarige inwoner van Beetgum, is eveneens naar het ziekenhuis overgebracht. Van de bestuurder is om 08.40 uur in het ziekenhuis een bloedproef afgenomen. Het bureau ongevalanalyse van de politie Friesland heeft de zaak in onderzoek. De auto is afgesleept.

Dokkum: twee aanhoudingen naar aanleiding van geluidsoverlast Zaterdag omstreeks 07.00 kreeg de politie een melding van geluidsoverlast uit een woning aan de Titus Brandsmastrjitte. Bij binnenkomst gooide de 21-jarige bewoner de radio stuk op de grond. Hierop werd besloten hem aan te houden. Een 22-jarige bezoeker ging zich met de zaak bemoeien. Hij gaf een politieman twee klappen op de kaak. Ook deze verdachte werd aangehouden. De 21-jarige bewoner kreeg een proces-verbaal voor burengerucht, belediging en verzet, zijn bezoeker voor mishandeling van een politieman, belemmering en verzet.

Leeuwarden: inbraak winkel
Tussen vrijdag 18.00 uur en zaterdag 08.00 uur werd ingebroken in een winkel aan de Harlingersingel. De hele winkel werd doorzocht. Vanaf de toonbank werd het collectebusje van de kankerbestrijding geopend en het geld, ongeveer 15 gulden, werd meegenomen. Aangifte is gedaan door een 48-jarige inwoonster van Leeuwarden. De technische recherche van de politie Friesland zal een onderzoek instellen.

Leeuwarden: inbraak woning
Zaterdagochtend is ingebroken in een woning aan de Warmoezenierstraat. Waarschijnlijk is men via de voorkant de woning binnengekomen. Ontvreemd werden twee portemonnees, een gsm en enkele honderden guldens. Aangifte is gedaan door een 32-jarige inwoonster van Leeuwarden.

Leeuwarden: inbraak woning
Tussen vrijdag en zaterdag is ingebroken in een woning aan de Verstolkstraat. Vermoedelijk is men via de achterkant de woning binnengegaan. Ontvreemd werd een geldbedrag van enkele honderden guldens, een portemonnee en giropasjes, met pincode. Reeds voordat de rekening geblokkeerd was, was een aanzienlijk geldbedrag van de rekening afgeschreven. Aangifte is gedaan door een 79-jarige inwoner van Leeuwarden.

Ter Idzard: diefstal tractor
Vanuit een schuur bij een boerderij aan de Idzardaweg is tussen woensdag en zaterdag een tractor ter waarde van circa 4000 gulden ontvreemd. Aangifte is gedaan door een 39-jarige inwoner van Ter Idzard.

Bureau Voorlichting & PR, telefoon 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...