Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rust keert terug in Ecuador

Datum nieuwsfeit: 11-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Foster Parents Nederland

Bezoekadres

Van Boshuizenstraat 12

1083 BA Amsterdam

CBF-KeurRust keert terug in Ecuador

QUITO, 11 februari 2001 -- In Ecuador is, na twee weken spanning, de rust weer teruggekeerd. President Noboa en Antonio Vargas, leider van de indiaanse beweging, bereikten woensdag 7 februari een accoord.

De president kwam aan een deel van de eisen van de indianen tegemoet en bevroor de gas- en olieprijzen voor tenminste een jaar.

De meeste betogers zijn inmiddels teruggekeerd naar hun dorpen en de wegblokkades worden opgeruimd. De president heeft de noodtoestand ingetrokken. De scholen zijn weer geopend. De aangekondigde nationale staking is afgelast.

Ook in vrijwel alle werkgebieden van PLAN zijn de werkzaamheden inmiddels hervat. Sommige dorpen zijn niet bereikbaar omdat wegen nog geblokkeerd zijn of kapot. Het is volgens Country Director Joaquim Segurado een kwestie van dagen totdat alle dorpen weer bereikbaar zijn.

last updated: 11/02/01

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie