Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Pruiverij in Streekhistorisch Centrum te Stadskanaal

Datum nieuwsfeit: 11-02-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Stadskanaal, 1 februari 2001 Persbericht

Activiteit: Pruiverij van oude streekgerechten
Datum: zondag 11 februari 2001
Tijd: Aanvang 15.00 uur. De zaal is open vanaf 14.00 uur Plaats: Streekhistorisch Centrum, Ceresstraat 2 (naast de watertoren) te Stadskanaal Entree: 5,00 ; donateurs 3,50

Pruiverij in Streekhistorisch Centrum

Zondagmiddag 11 februari organiseert het Streekhistorisch Centrum te Stadskanaal voor het vierde achtereenvolgende jaar een pruiverij. Bezoekers kunnen dan opnieuw kennis maken met diverse streekgerechten uit grootmoeders tijd. Op het menu staat dit jaar pronkebonensoep, dreuge bonen (met spek en aardappelen) en povvert (in een pan gegaarde koek met rozijnen en worst of spek). Als toetje worden proemm op brandewien geserveerd. De eerste gang wordt om 15.00 uur geserveerd, maar er kan geproefd worden zolang de voorraad strekt. Om geen hond in de pot te vinden, wordt reserveren aangeraden! Dat kan telefonisch op 0599 612649.

De regionale keuken mag zich verheugen in een steeds toenemende belangstelling. In 1993 gaf het Streekhistorisch Centrum een receptenboekje uit onder de titel 'Poffert, Pankouk, Pierewaai'. Inmiddels heeft dit boekje landelijke bekendheid gekregen. Mede door een artikeltje in een landelijk dagblad in november vorig jaar, kwamen er meer dan 200 bestellingen van (oud-)Groningers uit binnen- en buitenland, die het boekje vervolgens kregen toegestuurd. Er wordt dan ook gerekend op een grote belangstelling voor de Pruiverij, die inmiddels als vast onderdeel op het programma van zondagmiddagactiviteiten staat.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie