Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

RUG eert Japanse ambassadeur met twee onderscheidingen

Datum nieuwsfeit: 12-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen

01 feb 2001

Nummer 13 1 februari 2001

Van Wolferen houdt first Lecture in Japanese Studies

RUG eert Japanse ambassadeur met twee onderscheidingen

De Rijksuniversiteit Groningen verleent op maandag 12 februari 2001 twee onderscheidingen aan Tadashi Ikeda, de ambassadeur van Japan in Nederland. Ikeda krijgt deze voor zijn steun en aanmoediging bij de oprichting van het Center for Japanese Studies van de RUG. Rien Segers, directeur van dit centrum, reikt Ikeda de Groningen Award in Japanese Studies uit. Verder overhandigt Simon Kuipers, voorzitter van het College van Bestuur, de ambassadeur de RUG-plaquette.
Lezing door Karel van Wolferen
Programma op 12 februari
Noot voor de pers

Behalve deze plechtigheden heeft het Center for Japanese Studies een symposium georganiseerd, waarbij Japan-expert Karel van Wolferen een lezing houdt. Het centrum werd opgericht in april 2000, ten tijde van de viering van de vierhonderdjarige betrekkingen tussen Japan en Nederland. Het wil het onderwijs en onderzoek op het gebied van het hedendaagse Japan bevorderen, met nadruk op zijn technologie en bedrijfscultuur.

Lezing door Karel van Wolferen

De Groningen Lecture in Japanese Studies op 12 februari is de eerste in een nieuwe serie. Het Japancentrum wil daarmee de aandacht vestigen op hedendaagse ontwikkelingen in Japan, die niet alleen belangrijk zijn voor de toekomst van dit Aziatische land, maar ook voor het Westen in het algemeen en Nederland in het bijzonder. Karel van Wolferen bijt het spits af. Zijn lezing is getiteld The Conceptual Challenge of 21st Century Japan. Hij gaat in op politiek-economische ontwikkelingen in Japan en laat zien wat het Westen ervan kan leren. Van Wolferen is hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam en auteur van The Enigma of Japanese Power, waarin hij recente politieke ontwikkelingen in Japan bespreekt. Hij woonde meer dan dertig jaar in Japan en werkte daar als correspondent voor NRC Handelsblad.

Programma op 12 februari

Het programma vindt plaats in de Aula van het Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen.

* 15.30 uur: opening door prof.dr. R.T. Segers
* 15.40 uur: lezing door prof.dr. K.G. van Wolferen
* 16.30 uur: piano recital door Eriko Ishimoto
* 16.45 uur: uitreiking University of Groningen Award door dr. S.K. Kuipers

* 17.00 uur: inleiding op de discussie door mw.dr. J. de Jong
* 17.10 uur: gelegenheid tot vragen stellen en discussie
* 17.45 uur: borrel Spiegelzaal

* 18.30 uur: sluiting

Noot voor de pers


* Informatie: Marloes van der Weij, tel. (050)363 79 87, e-mail (japan.studies@let.rug.nl)

* De entree is gratis, maar een toegangskaart is noodzakelijk. Deze kunt u telefonisch, via e-mail of per post aanvragen bij het Japancentrum:
Center for Japanese studies, postbus 716, 9700 AS Groningen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie