Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Landelijke manifestatie behoud CAO Technische Groothandel

Datum nieuwsfeit: 12-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

FNV BONDGENOTEN

Landelijke manifestatie voor behoud CAO Technische Groothandel

Landelijke manifestatie voor behoud CAO Technische Groothandel

De vakbonden FNV Bondgenoten, CNV Bedrijvenbond en de Unie organiseren maandag 12 februari in de Jaarbeurs te Utrecht een landelijke bijeenkomst voor medewerkers in de Technische Groothandel. Inzet van deze manifestatie is het behoud van de sector CAO. Tijdens de bijeenkomst worden verdere acties besproken, zoals poortacties, verlengde pauzes en werkonderbrekingen. Verwacht wordt dat ruim 500 werknemers uit alle provincies naar Utrecht zullen afreizen.

Door het afwijzen van het eindbod dreigt de CAO voor de Technische Groothandel geheel te verdwijnen, met alle gevolgen van dien voor de 50.000 werknemers in de branche. Het eindbod van de vakbonden werd in januari door de werkgevers afgewezen. De bonden kwamen in december 2000 met het eindbod om de vastgelopen CAO-onderhandelingen vlot te trekken. Het eindbod voor een tweejarige CAO bevatte slechts de belangrijkste onderwerpen van het CAO-overleg, namelijk een gemiddelde loonsverhoging van 3,75% en 3,5% in twee jaar en een verruiming van de bedrijfstijd tegen een redelijke vergoeding. De werkgevers vonden dit eindbod desondanks onacceptabel. Volgens de bonden sturen de werkgevers bewust aan op het verdwijnen van de CAO in de Technische Groothandel.

De landelijke manifestatie vindt plaats op maandag 12 februari, van 20.00-22.00 uur in de Julianazaal in de Jaarbeurs te Utrecht. Pers wordt van harte uitgenodigd bij deze manifestatie aanwezig te zijn.

Voor meer informatie:
Jan Franken, bestuurder Groothandel FNV Bondgenoten: 030-263 7147/06-514 05745
Barbara Verhallen, voorlichting FNV Bondgenoten: 030-273 8478/06-51405832


08 feb 01 15:40

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie