Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: Prestatie van Cubaanse universitaire studenten

Datum nieuwsfeit: 12-02-2001
Bron: Katholieke Universiteit Nijmegen
Zoek soortgelijke berichten
Hieronder vindt u een aankondiging van een promotie die in februari 2001 plaatsvindt aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Plaats van de academische plechtigheid: KUN -Aula/Congresgebouw. Als u meer informatie wenst over deze gebeurtenis kunt u contact opnemen met de Afdeling Communicatie van de KU Nijmegen, telefoon (024) 361 22 30 of 361 60 00.

Ma 12-02-2001 Cognitieve voorspellers
13.00 uur Mw. D. Pérez Mato (Sociale
Wetenschappen)
Titel proefschrift: Academic Underachievement in Cuban University Students. A
cognitive Perspective in the Problem Solving Context Promotor: Prof.dr. P.R.J. Simons
Woonplaats: Nijmegen

Centrale vraag in dit proefschrift is waarom sommige Cubaanse universitaire studenten niet goed presteren. Mw. Pérez Mato poogt cognitieve voorspellers hiervan te identificeren. Ze richtte zich op het probleemoplossend werken van deze studenten tijdens de les. Aan de hand van observaties in klassen analyseerde ze elementen die de werking van het cognitieve systeem wellicht verklaren en analyseerde ze het gebruik van gehanteerde strategieën en het effect hiervan. Haar belangrijkste conclusie is dat cognitieve voorspellers bij studenten die niet goed presteren identificeerbaar zijn. Deze groep vertoont o.a. oriëntatiemoeilijkheden tijdens het probleem-oplossen wanneer ze het behandelde probleem maar één keer lezen. Verder hebben ze moeite noodzakelijke verbanden te leggen. Deze problemen worden waarschijnlijk veroorzaakt door problemen in het metacognitieve functioneren en een achterstand in het logisch beredeneren.


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie