Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rotterdam wil convenant over topsportevenementen

Datum nieuwsfeit: 12-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Rotterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam

Rotterdam wil convenant met VWS en NOC*NSF over topsportevenementen

Om de komende jaren op een effectieve en efficiënte manier nieuwe grootschalige sportevenementen naar Nederland te halen, wil de Rotterdamse sportwethouder Nico Janssens samen met andere steden met een duidelijk topsportbeleid, het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het NOC*NSF een convenant sluiten. Hierin moeten afspraken staan waar welke top-accommodatie komt, welke financieringsbronnen er nationaal en lokaal beschikbaar komen en wanneer en in welke samenwerkingsconstructie een 'bid' voor een groot evenement wordt gedaan. Een dergelijke krachtenbundeling leidt tot een veel groter resultaat en voorkomt versnippering en ad hoc-beleid. Dit zei Nico Janssens vandaag op het seminar `Gemeente en Sportevenementenbeleid' in het Feijenoord-stadion.

Wethouder Janssens: " Na het succesvol verlopen EURO 2000 is op nationaal en lokaal niveau de wens uitgesproken om de komende jaren meer Europese en wereldkampioenschappen in Nederland te organiseren. Het Ministerie van VWS en NOC*NSF willen dat bij voorkeur doen op basis van een meerjarenplanning voor de komende tien tot vijftien jaar en in een nauwe samenwerking met de nationale sportbonden. Als wethouder Sport merk ik daarnaast een duidelijke tendens dat internationale sportorganisaties grote evenementen nog slechts willen toewijzen aan grote steden met een internationale reputatie en allure en waar men beschikt over de juiste infrastructuur. Niet alleen dus een geschikte sportaccommodatie, maar ook goede hotelaccommodaties, goede bereikbaarheid, entertainment, organiserend vermogen en draagvlak onder bewoners en bestuur. Die steden aan de ene kant en het Rijk en het NOC*NSF aan de andere kant zullen dus de handen in elkaar moeten slaan. "

Wethouder Janssens wil dit voorstel voor een convenant op korte termijn bespreken met Staatssecretaris Vliegenthart en met NOC*NSF-voorzitter Blankert.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie