Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o.

Datum nieuwsfeit: 12-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 12-02-2001
1e persbericht 12 februari 2001


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Onder invloed
Op de Stratumsedijk is zondagavond om 19.45 uur een 48-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. Een ademanalyse met een promillage van bijna 1,40 gaf aan dat de man te veel alcohol had gedronken. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van zes uur. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Zondagmiddag werd om 16.55 uur op de Le Sage ten Broeklaan een 50-jarige Eindhovenaar aangehouden voor het rijden onder invloed. Een ademanalyse gaf een promillage van bijna 0,60 weer. De man kreeg een rijverbod van een uur en een boete van 410 gulden.

Eindhoven: Verdachte op heterdaad aangehouden voor het gebruik van geweld
Een 35-jarige automobilist uit Eindhoven is zondagavond om 21.20 uur op de Tongelresestraat aangehouden voor het gebruiken van geweld. De man ergerde zich aan het rijgedrag van een auto voor hem. Op een gegeven moment zijn beide bestuurders op de Tongelresestraat gestopt en uitgestapt. De 35-jarige verdachte greep meteen de bestuurder van de auto waar hij zich aan ergerde bij de keel. Hierop maakte het slachtoffer bekend dat hij politieagent was en dat de man werd aangehouden.

Helmond: Onder invloed
Op de Markt is zondagavond om 20.55 uur een 56-jarige man uit Helmond aangehouden. De man gaf in eerste instantie nogal luidruchtig aan het niet eens te zijn met de bekeuringen die de politie had uitgedeeld op de Markt voor fout geparkeerde voertuigen. Vervolgens stapte de man in zijn auto en reed weg. Even later kwam de man weer terugrijden. Hij werd door de politie aangesproken omdat hij over een voetgangersgebied reed met zijn auto. Hierop kwam een vrouw naar de auto toegelopen die tegen de 56-jarige man zei dat hij niet meer mocht rijden. De man stapte uit en begon weer te praten tegen de politie. Daar de man de indruk wekte alcohol gedronken te hebben is hem gevraagd mee te werken aan een blaastest. Deze gaf aan dat de man een slok te veel op had. Een ademanalyse met een promillage van 1,10 bevestigde dit. De man kreeg een rijverbod van vier uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Veroorzaker nachtrumoer aangehouden
Op de Dokter Ledelstraat is maandagochtend om 4.25 uur een 30-jarige man uit Helmond aangehouden. De man zorgde voor geluidsoverlast. De politie had de man eerder op de ochtend reeds verzocht om rekening te houden met zijn omgeving. Kort hierna is de politie weer ter plaatse gegaan omdat de man voor geluidsoverlast zorgde. De man kwam meteen naar buiten en begon op luidde toon te roepen en te schreeuwen waarop hij aangehouden werd. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Helmond: Inhoud kluis gestolen uit sportkantine Tussen zaterdagavond 18.00 uur en zondagochtend 9.00 uur is uit een sportkantine bij Sportpark de Braak een in de muur verankerde kluis opengebroken. In de kluis zat de hele weekopbrengst van de kantine. Deze is meegenomen. De exacte hoogte van het bedrag is nog niet bekend. De dader is vermoedelijk binnengekomen via het dak. Hierbij werden diverse dak- en plafonplaten vernield. Ook werd een trofee kapot gegooid. Het hele pand is doorzocht. De dader heeft het pand verlaten door vanuit de kantine aan de binnenkant een rolluik te openen en een raam in te slaan.

Helmond: Vrouw verdacht van bedreiging aangehouden Zondagavond om 21.20 uur is op de Havenweg een 52-jarige vrouw uit Helmond aangehouden. De vrouw wordt verdacht van het bedreigen van een 41-jarige man en een 42-jarige vrouw, beiden uit Helmond. De twee slachtoffers waren eerder die avond werkzaam in een horecagelegenheid aan de Havenweg toen de verdachte vrouw binnen kwam en de twee medewerkers bedreigde met de dood. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Elsendorp: Fietser gewond bij aanrijding
Een 51-jarige fietser uit St. Antonis is zondagmiddag om 12.20 uur gewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto. De man kwam uit de richting van Boxmeer en fietste over de ventweg van de Elsendorpseweg. Via een fietsoversteekplaats wilde de fietser de Zeelandsedijk oversteken. Hierbij zag hij de auto met een 52-jarige bestuurster uit Gemert over het hoofd. De vrouw probeerde een aanrijding te voorkomen maar botste ondanks haar poging toch tegen de fietser. De fietser viel en brak zijn schaambeen. De man is voor behandeling in het ziekenhuis opgenomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie