Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o.

Datum nieuwsfeit: 12-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 12-02-2001 2ePresberichtmaandag12februari2001

Politieberichten

Eindhoven: Mishandeling
Zondagmorgen omstreeks 10.35 uur is op het voetbalveld aan de Locatellistraat een 55-jarige scheidsrechter uit Eindhoven mishandeld. Hij floot daar de wedstrijd Veloc 9 tegen Groenwoud 7. Een 32-jarige voetballer uit Eindhoven, speler van Groenwoud, was het niet eens met een beslissing van de scheidsrechter. Hij keurde een gemeende buitenspel doelpunt goed. De voetballer nam dat niet en schopte de scheidsrechter, die ten val kwam. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Vernieling
Zondagavond omstreeks 19.30 uur is op de Alard Du Hamelstraat een personenauto van een 24-jarige vrouw uit Eindhoven vernield. Haar vriend stopte daar achter een voor hen stilstaande auto. Direct daarop stapten twee vrouwen en de bestuurder uit de stilstaande auto. De bestuurder liep naar haar vriend en schreeuwde dat hij achteruit moest rijden, daarbij trapte hij tegen de koplamp en de portier van hun auto. Hierna liep de onbekende bestuurder naar zijn auto, pakte een breekijzer en kwam terug. Vervolgens sloeg hij met het breekijzer de voorruit en een portierruit stuk. De Eindhovense en haar vriend wisten achter-uitrijdend weg te komen.

Eindhoven: Brand
Zondagavond omstreeks 20.35 uur brandde een keuken van een woning aan de Geldropseweg gedeeltelijk uit. Vermoedelijk was de vlam in de pan geslagen. De brandweer bluste de brand. De 40-jarige bewoner is overgebracht naar het Catharina-ziekenhuis.

Eindhoven: Aanrijding met gewonde
Maandagmiddag omstreeks 12.05 uur raakte bij een eenzijdig ongeval op de Schonberglaan een 74-jarige automobiliste uit Eindhoven gewond. Zij reed daar een parkeervak in. Door nog onbekende oorzaak reed zij pardoes tegen de oostflank van het flatgebouw. Zij is met hoofd-letsel overgebracht naar het St. Josephziekenhuis.

Deurne: Autogordelcontrole
Maandag tussen 11.00 en 12.30 uur is een autogordelcontrole gehouden op de Zeilbergse-straat. 7 automobilisten kregen een proces-verbaal voor het niet dragen van de autogordel.

Deurne: Diefstal uit woning
Tussen zaterdag 12.00 en zondag 16.00 uur zijn uit een woning aan de Koolweg een compu-ter, een decorder, een scanner en een cd speler, gestolen. Een toegangsdeur is openge-broken.

Veldhoven: Snelheidscontrole
Maandagmiddag tussen 12.05 en 14.30 uur is op De Dom een snelheidscontrole gehouden. Van de 548 gecontroleerde voertuigen reden er 56 sneller dan de toegestane snelheid van 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 68 km/u.

Waalre: Beroving
Zondag tussen 17.30 en 18.00 uur is op de Gebr. De Koningplantsoen een 38-jarige vrouw uit Waalre slachtoffer geworden van een poging tot beroving. Zij liep daar over het paadje. Plotseling sprong een onbekende man voor haar. Hij pakte haar vast en vroeg om haar portemonnee met geld. De vrouw gaf hem te kennen niets bij zich te hebben. Direct hierop sloeg de man haar. Vervolgens deed hij een greep in haar jaszak, sloeg nog enkele malen en taste haar jas af. De vrouw rende daarop snel weg.

Bergeijk: Aanrijding met gewonde
Zondagavond omstreeks 20.10 uur raakte bij een aanrijding op de rotonde Loveren Pro- vincialeweg - Braambos een 19-jarige bromfietser uit Valkenswaard gewond. Hij kwam uit de richting Westerhoven en reed daar op de rijbaan in plaats van op het fietspad. Uit tegenovergestelde richting kwam een 20-jarige automobilist die daar een vluchtheuvel aan de linkerzijde voorbij reed in plaats van de rechterzijde. Een aanrijding was het gevolg. De bromfietser is met knieletsel overgebracht naar het St. Josephziekenhuis.

Reusel: Alcohol
Zondagavond omstreeks 22.00 uur is op de Wilhelminalaan een 39-jarige automobilist uit Eersel gecontroleerd. Een politiesurveillance zag dat de man daar slingerend over de rijbaan reed. Hij bleek gedronken te hebben. De man blies 0,95 promille. Zijn rijbewijs is ingevor-derd. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur en een proces-verbaal.

Geldrop: Inbraak in woning
Maandagmorgen omstreeks 1.45 uur hoorde de 36-bewoner gerommel in zijn woning aan de Morgenland. Hij begon daarop hard te schreeuwen. Direct daarop ging de lamp in de hal aan en zag hij dat de voordeur openstond. Uit de woning verdween een tas met portemonnee. In de portemonnee zaten enkele pasjes, honderd gulden en persoonsbescheiden. Het slot van de voordeur bleek te zijn opengebroken.

Bladel: Alcohol
Maandagmorgen omstreeks 2.25 uur is op de Schoutstraat een 33-jarige automobilist uit Bladel gecontroleerd. De man bleek gedronken te hebben. Hij blies 1,75 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod van 9 uur en een proces-verbaal.

Mierlo: Brand
Maandagmorgen rond 3.05 uur brandde een kolkzuiger, staande in een loods aan de Loeswijk geheel uit. De brandweer bluste de brand. Een naast de kolkzuiger staande vracht-auto liep lichte rookschade op. Oorzaak brand onbekend.

Someren: Diefstal paardrijdzadels
Tussen zondagavond 20.00 en maandagmorgen 8.15 uur is er ingebroken in een manege aan de Kouterstraat. Een toegangsdeur is opengebroken. Uit de manege verdwenen 4 paardrijdzadels.

Deurne: Diefstal velgen
Maandag tussen 1.00 en 8.15 uur zijn uit een garage aan de Hellemanstraat 4 velgen met banden gestolen. Vermoedelijk heeft men toegang tot de garage verkregen door een niet afgesloten toegangsdeur.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie