Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aanleg fietsstroken Groot Hertoginnelaan Den Haag

Datum nieuwsfeit: 12-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

Persberichten >>

Aanleg fietsstroken Groot Hertoginnelaan

De Groot Hertoginnelaan krijgt tussen de Beeklaan en de Suezkade inritconstructies en in rood asfalt uitgevoerde fietsstroken. Stadsbeheer begint maandag 12 februari met de werkzaamheden. Begonnen wordt met de westzijde van de Groot Hertoginnelaan. Dit is de eerste uitvoeringsfase. Deze fase neemt ongeveer drie weken in beslag. Tijdens de aanleg van de fietsstroken blijft verkeer in beide richtingen mogelijk. Voor verkeer in de richting van de Beeklaan is in fase 1 slechts één rijstrook beschikbaar. Tijdens de asfalteringswerkzaamheden geldt in deze fase bovendien een stopverbod aan de westzijde van de Groot Hertoginnelaan.

3 fasen

De aanleg van de fietsstroken in de Groot Hertoginnelaan vindt plaats in 3 fasen. In fase 2 wordt de middenberm van de Groot Hertoginnelaan 2 meter in westelijke richting verlegd. Deze werkzaamheden gaan maandag 12 maart van start en zullen 3 weken duren. In fase 3, die volgens planning 2 april van start gaat, krijgt ook de oostzijde een fietsstrook en inritconstructies. Deze werkzaamheden nemen naar verwachting 4 weken in beslag.

Fiets Voorop!

De aanleg van fietspaden en fietsstroken aan de Groot Hertoginnelaan is een project uit het fietsplan Fiets Voorop!. Dit fietsplan beschrijft een aantal maatregelen voor het bevorderen van het fietsgebruik, zowel voor de rijdende fiets als voor het stallen van de fiets. Meer informatie over het fietsplan Fiets Voorop! en het project Groot Hertoginnelaan, is te vinden op deze site onder verkeer en vervoer, plannen en projecten, Fiets Voorop!.

5 februari 2001

last update: 5 februari 2001 ;pag.: 5773; auteur: 77 5 februari 2001 - pag. 5773 - 77

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie