Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Minister Borst opent Huis verpleegkundigen en verzorgenden

Datum nieuwsfeit: 12-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

LCVV

Minister Borst opent .Huis verpleegkundigen en verzorgenden'

Vier grote organisaties van verpleegkundigen en verzorgenden zijn vanaf 2001 ondergebracht in één huis. Op maandag 12 februari 2001 zal Minister Borst de feestelijke opening verrichten van dit .Huis van verpleegkundigen en verzorgenden..

De nieuwe locatie biedt een gemeenschappelijk onderkomen voor de AVVV, NU.91, Sting en het LCVV. Deze vier organisaties streven alle naar een verbetering van de positie van verpleegkundigen en verzorgenden. De gemeenschappelijk locatie biedt de mogelijkheid voor intensieve samenwerking en bundeling van krachten. Op deze wijze kunnen de belangen van de 400.000 verpleegkundigen en verzorgenden nog beter worden behartigd.

De Algemene Vergadering van Verpleegkundigen en Verzorgenden (AVVV) is in 1996 opgericht als landelijke koepel van verpleegkundige en verzorgende beroepsorganisaties.
In totaal zijn 45 beroepsorganisaties aangesloten, waaronder algemene organisaties als NU.91, Sting en de BVV/CFO, alsmede specifieke organisaties van wijkverpleegkundigen, IC-verpleegkundigen, oncologieverpleegkundigen en diabetesverpleegkundigen. De AVVV is voor de minister van VWS het aanspreekpunt voor beroepsinhoudelijke ontwikkelingen. Tevens vervult de AVVV de rol van spreekbuis en platform van de verpleegkundige en verzorgende beroepsorganisaties.

Nieuwe Unie .91 (NU.91) is de beroepsorganisatie van verpleegkundigen en verzorgenden. NU.91 streeft naar optimale beroepsvoorwaarden voor beroepsbeoefenaren in de verpleging en verzorging. NU'91 besteedt aandacht aan bijvoorbeeld opleidingen, wetgeving en kwaliteit van de beroepsuitoefening en maakt zich daarnaast sterk voor betere arbeidsvoorwaarden voor verpleegkundigen en verzorgenden. NU'91 onderhandelt over diverse CAO.s in de zorg.

Sting is de beroepsvereniging van verzorgenden en heeft in de ruim tien jaar dat zij bestaat het beroep verzorging op de kaart gezet. Het verbeteren van de kwaliteit van het beroep is een van de belangrijkste doelen. Sting wil verzorgenden zelf instrumenten in handen geven om de kwaliteit van de zorg te bewaken en om invloed op hun werk uit te oefenen. Daarnaast werkt Sting aan verdere professionalisering van het beroep en is zij gesprekspartner van alle partijen die zich met de verzorging bezighouden.

Het Landelijk Centrum Verpleging & Verzorging (LCVV) is opgericht in 1993 als een kennis- en expertisecentrum voor de verpleegkundige en verzorgende beroepen. Het centrum vervult een belangrijke rol in de ondersteuning van alle beroepsorganisaties van verpleegkundigen en verzorgenden. Daarnaast draagt het LCVV bij aan de ontwikkeling van een samenhangend kwaliteitsbeleid, en stimuleert het onderzoek en innovatie voor verpleegkundigen en verzorgenden.

Noot

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie