Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Regiopolitie Drenthe: man te water

Datum nieuwsfeit: 12-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van maandagmorgen
09:35 maandag 12 februari 2001

Roel Hallink, tel:0528-295033


* Auto te water

ERICA Gisteravond reed een 24 - jarige man uit Weijteveen over de Griendtsveenstraat op de onduidelijke reden botste hij tegen een lantaarnpaal en schoot vervolgens het Dommerskanaal in. De man kon op eigen kracht uit de auto komen en naar de kant zwemmen. Bij onderzoek bleek dat de man teveel gedronken had. Aan het bureau blies hij 590 µg/l (ongeveer 1,35 promille). Rijbewijs van de man is ingevorderd. Tegen hem zal proces verbaal worden opgemaakt.


* Onder invloed

ERM Afgelopen nacht werd op de Oude Rijksweg een 21 jarige bestuurder uit Emmen gecontroleerd op het gebruik van alcohol. De ademtest op straat gaf aan dat hij teveel gedronken had. Hij moest mee naar het bureau en blies daar 595 µg/l (1,35 promille). Het rijbewijs van de man is ingevorderd en na verhoor mocht de man, met een dagvaarding op zak het bureau verlaten.


* Openbreken en vernielen autos

ASSEN Gisteren werden bij een autobedrijf aan de Dr. A.F. Philipsweg een drietal autos opengebroken. Ook werden de stuurkolommen vernield. Ter plaatse werd tijdens het onderzoek een jongen gezien die vorige week ook al vernielingen aan autos had gepleegd. Tijdens een gesprek met deze 15 jarige jongen uit Assen bleek al snel dat hij en nog een andere jongen debet waren aan deze vernielingen. Hij is ter plaatse aangehouden en ingesloten. Poosje later kwam ook zijn 13 jarig kameraadje uit Assen aan het bureau om te kijken waar zijn vriendje bleef. Deze is ter plaatse aangehouden en ook ingesloten. Voorlopig zullen beiden jongens gedurende het onderzoek aan het bureau blijven. De totale door hen aangerichte schade is nog niet bekend.


* Autodief op heterdaad betrapt

HOOGEVEEN Afgelopen nacht hoorde een bewoner van De Snikke lawaai op straat voor de woning. Toen hij naar buiten keek zag hij een man door het zonnedak van de auto van de buurman hangen. Hij heeft direct zijn buurman gewaarschuwd en samen hebben zij de autodief aangehouden en overgedragen aan de politie. Het bleek te gaan om een 31 jarige man uit Hoogeveen, die bezig was de bedrading onder de stuurkolom door te verbinden. De man is ingesloten. Onderzoek in deze volgt nog.


* Inbraken in autos

RUINEN Gistermiddag parkeerde 52 jarige inwoonster van Steenwijk haar auto op een parkeerplaats aan de Benderse. Toen zij naar een wandeling terugkwam bij haar auto, was het linkerportierraam ingeslagen. Ook het portierslot was vernield en een achterband was lek gestoken. Uit de auto is een portemonnee gestolen met daarin een rijbewijs, enkele pasjes en ongeveer f 25,- aan geld. Totale schade is niet bekend.

ZUIDWOLDE Gistermiddag parkeerde een 29 jarige vrouw uit Zuidwolde haar auto op het parkeerterrein bij de begraafplaats aan de Meppelerweg. Toen zij later terugkwam bij de auto bleek haar tas te zijn verdwenen. In de tas zaten o.a. rijbewijs, kentekenbewijs, diverse sleutels en diverse pasjes. Zij weet niet zeker of zij de auto wel afgesloten had, omdat er geen braaksporen waren.


* Inbraken in woningen

EMMEN Gistermiddag kwam een bewoner van de Calthornerbrink thuis en ontdekte dat er bij hem was ingebroken. Vooralsnog word alleen een GPS navigatiesysteem apparaat vermist. Bij onderzoek bleek, dat een benedenbuurvrouw even daarvoor had gezien, dat een jongeman van de eerste etage naar beneden sprong. Een onderzoek in de omgeving had geen resultaat.

EMMEN Toen de bewoners van een woning aan de Dr. P.H. Roesinghstraat gistermiddag thuiskwamen, ontdekten zij dat er bij hen was ingebroken. Beneden werd een kast doorzocht. Op de bovenverdieping gingen de daders erg grof tekeer, want zij hadden de inhoud van alle kasten eruit gegooid en ook kasten vernield. Door de grote ravage die aangericht was, was het niet mogelijk direct vast te stellen wat er precies weg was.

HOOGEVEEN Bij thuiskomst ontdekten de bewoners van een woning aan de Albert Rozemanstraat dat er bij hen ingebroken was. De daders waren binnengekomen door het forceren van een uitzetraam aan de achterzijde. De gehele woning werd doorzocht. Vermist worden de videorecorder, een stereo installatie, een gameboy en diverse sieraden. Totale schade is niet bekend.


* Inbraak bij bedrijf

PEIZE In de nacht van zaterdag op zondag is er ingebroken bij een tankstation aan de Groningerweg. De daders kwamen binnen via de achterzijde van het woongedeelte, dat sinds vrijdag leeg stond. Om in het winkeltje te komen, hebben de daders een stuk muur weggekapt. Gestolen werd een complete kluis en een lade uit een kassa. Hoeveel er precies weg is, is nog niet duidelijk.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie