Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Utrecht: district Binnensticht

Datum nieuwsfeit: 12-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-02-2001

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht, 09.55 uur
Bestuurder met teveel alcohol op aangehouden

BILTHOVEN In de nacht van zondag op maandag werd op de Oude Brandenburgerweg een 43-jarige inwoner uit Bilthoven staande gehouden. Het rijgedrag van de man viel op en bij het aanspreken bleek dat hij teveel had gedronken. De ademanalysetest op het politiebureau wees dat ook uit. Hij bleek 2.45 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs kon niet worden ingenomen. Dit bleek al sinds 1993 te zijn ingevorderd en inmiddels was zijn rijbewijs ongeldig verklaard. Met een proces verbaal werd de man heengezonden.

Motorrijder gewond bij val

ZEIST Zondagmiddag kwam een 77-jarige motorrijder uit Hillegom met zijn motor ten val. De man kwam door onbekende oorzaak tegen een vluchtheuvel op de Driebergseweg terecht en ging onderuit. Bij de val liep hij twee gebroken sleutelbenen op en een geperforeerde long. Door de ambulance is hij overgebracht naar het Lorentz-ziekenhuis. De motor is vermoedelijk total loss.

Snelheidsovertreder bekeurd

ZEIST Zaterdagmiddag 10 februari omstreeks twaalf uur zagen surveillerende agenten met hoge snelheid een automobilist over de Amersfoortseweg rijden in de richting van Zeist. De man, een 32-jarige inwoner uit Woudenberg, had kennelijk grote haast waardoor hij het nodig vond om met een onverantwoordelijke snelheid van 142 km/u te rijden.

Na staande houding is hem proces-verbaal aangezegd en werd zijn rijbewijs ingevorderd. Ook het voertuig is, in afwachting van een beslissing van de officier van justitie, in beslag genomen.

Antennes van voertuigen gevonden

BILTHOVEN Zondagmiddag werden in een tuin van een woning aan de Hertenlaan vijf en twintig auto-antennes gevonden. Deze antennes bleken afkomstig te zijn van verschillende autos die geparkeerd stonden in het Fabiuspark, de Konijnenlaan en de Nimrodlaan. De politie heeft de antennes opgehaald en eigenaars hiervan kunnen deze vanaf maandag 12 februari tijdens kantooruren afhalen bij het politiebureau.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie