Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

ZXFactory en Virage sluiten overeenkomst streaming media

Datum nieuwsfeit: 12-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

ZXFACTORY

ZXFactory en Virage sluiten overeenkomst voor streaming media

ZXFactory zal als eerste in Nederland de software van Virage gaan gebruiken om videobestanden te archiveren op internet. De bestanden worden op geavanceerde wijze geïndexeerd en vervolgens doorzocht door middel van beeld, spraak en tekstherkenning.

Ede, 12 februari 2001

ZXFactory, leverancier van o.a. streaming media (video en audio via internet) en rich content management oplossingen, is de eerste reseller en system integrator van Virage software producten in Nederland. Virage is wereldwijd marktleider op het gebied van software producten en applicaties voor het online toegankelijk maken van video.

De software producten van Virage maken het mogelijk videomateriaal aan te passen aan de mogelijkheden van internet. Door middel van een videozoeksysteem kan via het web naar een bepaald gedeelte uit een video gezocht worden om dit vervolgens direct te bekijken. Videobestanden worden geïndexeerd op gesproken woorden, gezichten, visuele overgangen of tekst en andere kenmerken (metadata). Of een gebruiker nu zoekt naar een specifiek persoon of onderwerp, met het videozoeksysteem is hij in staat snel en gemakkelijk het gewenste gedeelte van het videobestand te bekijken.

'We zijn erg verheugd onze dienstverlening te kunnen uitbreiden met de technologie van Virage. ['zegt Michiel Huisken, productmanager Streaming Media bij ZXFactory.'We bieden als eerste in Nederland content-eigenaren de mogelijkheid daadwerkelijke meerwaarde uit hun videocollectie te genereren via internet. Al die planken vol videomateriaal kunnen nu dankzij internet en streaming media technologieën op een zeer gebruiksvriendelijke manier toegankelijk gemaakt worden voor iedereen met een internetverbinding.'

Over ZXFactory

ZXFactory is gespecialiseerd in geavanceerde streaming en rich media oplossingen voor internet. Daarnaast ontwikkelt ZXFactory complexe webapplicaties zoals dynamische ontsluiting van databases, beheert zij serverparken en levert diensten op het gebied van unified messaging (integratie van e-mail, telefoon en fax). Door haar brede ervaring kan ZXFactory bedrijven een totaaloplossing voor internettoepassingen aanbieden.

ZXFactory is ontstaan uit de fusie tussen BOS Internet services en Electronic Commerce BV (Ede) en ZXFactory (Capelle aan den IJssel). Er zijn dertig mensen werkzaam. Het hoofdkantoor is per 15 januari 2001 gevestigd in Ede.
www.zxfactory.nl

Over Virage

Virage, gevestigd in San Mateo, California, is marktleider op het gebied van software producten en applicatiediensten waarmee eigenaren van video content hun videobestanden kunnen uitgeven, managen en distribueren via internet of intranets. Met haar producten heeft Virage de standaard gezet voor het real-time indexeren van video en de integratie van video in websites. Virage heeft al meer dan 150 klanten wereldwijd, variërend van CNN tot Yahoo!, van media en entertainment, multinationals, educatieve instellingen tot overheidsorganen. www.virage.com

Noot voor de redactie /

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie