Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Sociale recherche spoort fraude in Valkenswaard op

Datum nieuwsfeit: 12-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Eindhoven

Persbericht: 12 februari 2001

Gezamenlijke huishouding verzwegen

Sociale recherche spoort fraude op

De sociale recherche van de dienst Werk, Zorg en Inkomen van de gemeente Eindhoven heeft een 32-jarige vrouw uit Valkenswaard opgespoord, die verdacht wordt van uitkeringsfraude. De vrouw verzweeg dat zij tijdens haar uitkeringsperiode een gezamenlijke huishouding voerde met een 39-jarige man. De fraude is gepleegd in de periode van 18 maart 1996 tot 1 december 2000. De uitkering van de vrouw is inmiddels beëindigd.

De vrouw in kwestie moet samen met haar partner de afdeling Sociale Zaken van de gemeente Valkenswaard in totaal fl. 92.976,98 (e 42.191,11) terugbetalen. Daarnaast wordt proces-verbaal tegen haar en tegen de door de sociale recherche aangehouden man opgemaakt.

Sinds 1999 werken diverse gemeenten uit de regio's Eindhoven-Veldhoven en Geldrop samen bij de opsporing van uitkeringsfraude. De sociale recherche van de Eindhovense dienst Werk, Zorg en Inkomen voert de opsporing uit.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie