Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SAP en Alcatel creëren toepassingen voor klantenservice

Datum nieuwsfeit: 12-02-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
SAP en Alcatel creëren nieuw soort toepassingen ter ondersteuning van klantenservice

Kennisgestuurde, ondernemingsbrede oplossingen maken intelligente integratie mogelijk van marketing-, verkoop- en service-activiteiten 's Hertogenbosch,9 februari 2001 - SAP, Alcatel en Genesys Telecommunications Laboratories, een volledige dochter van Alcatel, hebben een strategische alliantie gesloten om te komen tot efficiëntere en meer gepersonaliseerde klantenservice. Doel is om de effectiviteit te verhogen van de manier waarop bedrijven hun klanten verbinden met klantenservice-medewerkers en experts, alsmede de manier waarop de klant toegang heeft tot front- en backoffice processen. Genesys is een toonaangevende leverancier van universele contact center oplossingen die complete CRM-ondersteuning bieden.

De gesloten alliantie bouwt voort op een bestaande succesvolle verbinding tussen mySAP.com en de call center oplossingen van Genesys. Begin december 2000 heeft bijvoorbeeld ECI voor boeken en platen, een divisie van Bertelsmann, een implementatie voltooid van een geïntegreerde Genesys en SAP-oplossing. Het betreft een klantenservice-omgeving met inkomend en uitgaand telefoonverkeer. Marc van Gerwen, senior consultant telematica van ECI: "Dankzij de interface tussen beide toepassingen, kunnen wij klantgegevens tussen Genesys en SAP uitwisselen om zodoende intelligentere routing-beslissingen te kunnen nemen in ons contact center. Onze klanten profiteren duidelijk van de efficiëntere en consistentere afhandeling van hun vragen."

"SAP is zeer blij te gaan samenwerken met Genesys," zegt Rainer Zinow, vice president van het Customer Interaction Center bij SAP. "Door de software van Genesys via open interfaces te integreren met mySAP CRM en de mySAP Workplace, kunnen we een oplossing aanbieden waarmee gebruikers alle bedrijfsprocessen kunnen gebruiken bij hun klanteninteracties, ongeacht het contactpunt waar deze interactie plaatsvindt."

"De combinatie van de technologieën van SAP en Genesys zorgt ervoor dat het gat in kennis en interactie tussen de klant en belangrijke medewerkers binnen de organisatie wordt gesloten," zegt Max Raphalen, senior vice president of OEM Relationships bij Genesys. "Kennis over klanten en interacties met klanten, die tot nu toe in verschillende bedrijfsafdelingen geïsoleerd waren, zullen nu door de hele organisatie heen consistent gemaakt worden. Op deze wijze kunnen de klanttevredenheid en de reactiesnelheid verhoogd worden."

Op de korte termijn streven SAP en Genesys ernaar om SAP-verbindingen te realiseren voor alle vormen van interactie die de G6-oplossingen (waaronder voice, e-mail, fax, web) van Genesys ondersteunen. Naar verwachting zullen deze verbindingen in het derde kwartaal van 2001 beschikbaar komen. Begin 2002 zullen beide bedrijven een geïntegreerde Human Resource-oplossing presenteren, die mySAP HR verbindt met Genesys WorkForce Management, een oplossing voor het personeelsmanagement van contact centers.

Verder zullen beide bedrijven in 2002 een nieuw soort CRM-oplossingen presenteren, waarmee alle gebruikers van mySAP Workplace toegang krijgen tot de beschikbare communicatiekanalen en interactieve technologie. Tot op heden bestaan deze brede communicatiemogelijkheden alleen voor de frontline agenten van contact centers, terwijl medewerkers elders in de onderneming niet in staat zijn om een zinvolle interactie met de klant aan te gaan.

De SAP alliantie met Alcatel is een van de meest verreikende overeenkomsten binnen de enterprise-activiteiten van Alcatel. In het kader van deze activiteiten heeft Alcatel zowel zelfstandig als via Genesys partnerovereenkomsten gesloten met toonaangevende organisaties op het gebied van e-business software. Het bedrijf zal haar enterprise voice- en datacommunicatiedivisies met een nieuwe focus op e-business en sluit samenwerkingsverbanden met vooraanstaande organisaties zoals SAP om klanten geavanceerde CRM-oplossingen te bieden waarmee zij effectiever kunnen werken.

Meer CRM-voordelen
In de nabije toekomst zullen SAP en Genesys de bestaande integratie tussen mySAP CRM en de toonaangevende routing en CTI-oplossingen voor contactcenters van Genesys verder uitbreiden. Genesys en SAP hebben het voornemen om de volledige reeks van geïntegreerde, multimedia interactiemogelijkheden van Genesys toe te voegen aan mySAP CRM. Dit betreft onder andere universele queue klantenroutering, e-mail management, geavanceerde web chatmogelijkheden, Internetdiensten, voice-over-IP en het op dynamische wijze delen van content voor krachtiger interactie tussen klant en agent via het web. Ook de mogelijkheden Genesys voor uitgaande telemarketingcommunicatie zullen beschikbaar komen binnen mySAP.com, zodat iedere mySAP.com-toepassing kan fungeren als informatiebron voor telemarketingactiviteiten.

SAP en Genesys zullen tevens de mySAP HR-oplossing integreren met de Workforce Management-oplossing van Genesys, waarmee een complete oplossing ontstaat voor het managen van contact center-medewerkers. Deze toepassing zal de productiviteit van medewerkers verhogen, terwijl het rekening houdt met de behoeften van de organisatie op het gebied van werkschema's, training en personeelsbeleid, om op deze wijze het bestaande personeelsbestand te helpen behouden en uitbreiden. Dit geïntegreerde productaanbod zal begin 2002 beschikbaar komen.

Nieuwe standaard voor Customer-to-Enterprise relaties Op dit moment stelt mySAP CRM organisaties in staat om zich te richten op individuele klanten en voorziet het in de informatie en hulpmiddelen die nodig zijn om deze relaties efficiënter en winstgevender te beheren. Met deze alliantie gaan SAP en Genesys een stap verder met dit concept, door gezamenlijk producten te ontwikkelen en op de markt te brengen die geavanceerde klanten- en interactieroutering combineren met diepgaande kennis van de klant, die afkomstig is van verschillende bedrijfsapplicaties en bedrijfsprocessen - van het contact center en de front-office tot aan de back-office. Met een ingebouwde mogelijkheid tot interactie met klanten en een compleet en voortdurend up-to-date overzicht over iedere individuele klant, kunnen organisaties effectiever communiceren en klanten beter engageren voor transactie-, fulfillment- en serviceactiviteiten via ieder interactiemedium.

Over Alcatel
Alcatel bouwt netwerken van de volgende generatie, waarmee het voorziet in geïntegreerde end-to end voice- en datanetwerkoplossingen voor zowel bestaande als nieuwe telecommunicatiemaatschappijen en voor ondernemingen en consumenten over de hele wereld. Alcatel is actief in ruim 130 landen en telt wereldwijd 130.000 medewerkers. In 2000 behaalde het bedrijf een omzet van EUR 31 miljard. Meer informatie is te vinden op www.alcatel.com.

Over Genesys
Genesys Telecommunications Laboratories is een onafhankelijke dochteronderneming van Alcatel. Het is een vooraanstaand leverancier van universele contact center-oplossingen, voor compleet klantrelatiebeheer. Genesys levert een geïntegreerde suite van open, infrastructuur-onafhankelijke toepassingen die interacties beheren over alle typen media, netwerken en toepassingen. Het hoofdkantoor van Genesys bevindt zich in San Francisco en het bedrijf bedient reeds tien jaar Global 2000 ondernemingen, grote telecommunicatiemaatschappijen en service providers. Genesys heeft vestigingen over de hele wereld en onderhoudt een wereldwijd partnernetwerk, waar onder andere BroadVision, IBM Global Services, Alcatel, SAP, Siebel en Siemens deel van uitmaken. Meer informatie is te vinden op www.genesyslab.com.

Over mySAP.com
mySAP.com - samengesteld uit business-to-business marktplaatsen, op rollen gebaseerde portals, bedrijfsapplicaties en services voor applicatiehosting - stelt klanten in staat om snel een e-business omgeving te creëren.

Over SAP
SAP is 's werelds marktleidende leverancier van samenwerkende e-business software-oplossingen. Met behulp van het mySAP.com-platform verbeteren mensen overal ter wereld hun relaties met klanten en partners, stroomlijnen zij de operaties en bereiken zij aanzienlijke efficiencyverbeteringen binnen hun toeleveringsketens. Op dit moment draaien ruim 13.000 bedrijven in meer dan 100 landen ongeveer 30.000 installaties van SAP-software. Met dochterondernemingen in meer dan 50 landen genereerde SAP in boekjaar 1999 een omzet van EUR 5,11 miljard. Het bedrijf is genoteerd aan een aantal beurzen, waaronder de beurs van Frankfurt en de NYSE onder het symbool 'SAP'. Meer informatie over SAP is te vinden op www.sap.com.

Voor meer informatie:
SAP Nederland B.V.
Karin Venverloo
Telefoon: 073 - 64 57 537
e-mail: (karin.venverloo@sap.com)

of

Monogram Communication Strategies (MCS) BV
Robert de Moll
Telefoon: 023 - 56 28 208
e-mail: (robertdm@monogram.nl)

SAP en mySAP.com zijn gedeponeerde handelsmerken van SAP AG. Alle andere merk- en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke houders.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...