Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Commissie geeft groen licht voor fusie VNU en ACNielsen

Datum nieuwsfeit: 12-02-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: European Commission
Zoek soortgelijke berichten
European Commission

IP/01/192

Brussel, 12 februari 2001

Commissie geeft groen licht voor fusie VNU en ACNielsen

De Europese Commissie heeft besloten geen bezwaar te maken tegen de fusie tussen VNU N.V. (Nederland) en ACNielsen Corp (Verenigde Staten). Gebleken is dat de activiteiten op het gebied van marktonderzoek van beide ondernemingen elkaar in Europa niet zullen overlappen.

VNU is een uitgevers- en informatiebedrijf dat actief is in Europa, Noord-Amerika en andere landen. VNU levert diensten op het gebied van marketinginformatie (onder de merknaam Claritas), waaronder vergaring en analyse van consumentengegevens voor marketingdoeleinden, met inbegrip van de meting van televisiekijkcijfers en internetbezoek. Voorts publiceert VNU bedrijfsmagazines, consumentenbladen en telefoongidsen.

ACNielsen biedt wereldwijd diensten op het gebied van marktonderzoek aan. Het bedrijf verzorgt in het bijzonder metingen in de retailsector, consumentenpanels, marktonderzoek op maat en metingen in de media.

Op 18 december deed VNU een openbaar bod op de uitstaande aandelen van ACNielsen.

Na een zorgvuldig onderzoek naar de effecten van de operatie op de verschillende markten waarop de partijen actief zijn, is de Commissie gebleken dat de fusie geen machtspositie in het leven zal roepen of versterken. De operatie leidt evenmin tot overlapping van activiteiten van de partijen in Europa en de complementaire aard van hun activiteiten heeft geen conglomeraatvorming ten gevolge.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie